Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 29

W±tek: Pod¶wietlenie wnêtrza bez ¶wiate³ zewnêtrznych

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    750iL
    Sk±d
    UK

Pod¶wietlenie wnêtrza bez ¶wiate³ zewnêtrznych

Bardzo czêsto gdy siedzê w samochodzie po zmierzchu (np. czekam na kogo¶) denerwuje mnie brak mozliwosci wlaczenia tego pieknego bursztynowego podswietlenia wnetrza, bez wlaczania swiatel zewnetrzych. zarowki na pozycji troche ciagna, wiec jestem zmuszony siedziec po ciemku :(

Czy jest mo¿liwo¶æ przerobienia instalaci (lub dorobienia jakiegos w³±cznika) tak, aby dalo siê w³±czyæ o¶wietlenie wnêtrza niezale¿ne od ¶wiate³ zewnêtrznych?

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2010
    A gdyby¶ spróbowa³ po schemacie elektrycznym doj¶æ który przewód idzie pod czujnik otwierania drzwi i wpi±æ w ten przewód zwyk³y prze³±cznik.To tylko teoria ale spróbowaæ mo¿na

dulas735i, ale¶ "kotleta" odgrzeba³....

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    750iL
    Sk±d
    UK
    sylwekk, lepiej podpowiedz czy da siê to tak prosto zrobiæ czy nie :D Dobrym sposobem mogloby byc od³±cznie ¶wiate³ postojowych zewnêtrznych gdzie¶ w popielniczce na przyk³ad....

RockR, widzê, ¿e z uporem maniaka poszukujesz rozwi±zañ podanych na tacy.... A to takie proste.... Wszystkie punkty ¶wiec±ce na pomarañczowo (lub bursztynowo, jak kto woli) s± zasilone kabelkiem w kolorze szarym z czerwonym paskiem. Wystarczy zasiliæ t± liniê i po sprawie.

Ciêcie sygna³u z drzwi??

Nie za bardzo. Nie tylko o¶wietlenie korzysta z sygna³u o otwartych/zamkniêtych drzwiach

Polecam po¶ledzenie WDS nawet on-line a tam juz sporo wyczytasz :)
    Czyste sumienie wynika najczê¶ciej ze z³ej pamiêci

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2010
    To by³ tylko pomys³ ale dziêkujê za pouczenie bo daleko mi do znawcy marki ;)

Cytat Zamieszczone przez dulas735i
    To by³ tylko pomys³...
    To dawaj ch³opie wiêcej pomys³ów to siê i odpowied¼ postara znale¼æ :)

Nie zniechêcaj siê
    Czyste sumienie wynika najczê¶ciej ze z³ej pamiêci

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    750iL
    Sk±d
    UK
    Ej no mogê zrobiæ to na hama, ci±gn±c w jedno miejsce kabelki od postojówek ale nie o to chodzi ¿eby z 7 robiæ druciaka. Ja siê nie znam na elektronice, jestem amatorem i tam gdzie zaczynaj± siê modu³y i przeka¼niki koñczy siê moja wyobra¼nia techniczna :( S±dzi³em ¿e kto¶ z was równie¿ chcia³by zrobiæ co¶ takiego ale chyba siê myli³em. Ja jak co¶ robie to zwykle zdam z tego relacje ¿eby kto¶ skorzysta³, albo chocia¿ podpowiem tyle co wiem zamiast odsy³aæ gdzie¶ tam... Czas jest cenny a forum chyba po to ¿eby go sobie wzajemnie zaoszczêdziæ

RockR, ja osobi¶cie staram siê daæ wêdkê. A co na ni± z³owisz, to Twoje. Podpowiedzia³em, co nale¿y zasiliæ. Je¶li to zrobisz, osi±gniesz zamierzony rezultat.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •