Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: 730d po lekkiej kraksie. Prośba o rady i pomoc w poskładaniu do kupy mojej e65.

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 730d

Post 730d po lekkiej kraksie. Prośba o rady i pomoc w poskładaniu do kupy mojej e65.

Witam po długiej nieobecności na forum.

Sprawa wygląda tak, że miałem drobną kolizję, nic groźnego i nie mam zamiaru ściemniać, bo z mojej winy to było, ale bez udziału innych aut i osób trzecich. Była wtedy jeszcze zima, miałem problem z ruszeniem pod ostrą górkę, wyłączyłem DSC i zapomniałem z powrotem włączyć, chwilę później z przyzwyczajenia depłem w podłogę na wyjściu z zakrętu a była to wąska boczna droga, no i skasowałem na barierkach trochę przód :)

Na początku chciałem dać sobie spokój i pozbyć się auta w takim stanie w jakim było za kilka tyś., ale teraz po przeanalizowaniu strat doszedłem do wniosku, że uszkodzenia wcale nie są duże a naprawa nie musi być kosztowna, bo przecież z Waszą pomocą na pewno się uda, poza tym nie spieszy mi się z tym aż tak bardzo no i... jednak jest jakiś sentyment :) Sporo do tej pory tam wymieniłem, silnik pracuje nadal bez zarzutu. Mam nadzieję, że mogę liczyć na wasze wsparcie, sugestie i udostępnienie swojej wiedzy i materiałów dydaktycznych.

Do rzeczy. Do wymiany są:

- Prawa lampa przód (działa ale zaczepy poszły i klosz zbity)
    - Przedni zderzak (same plastiki, belka nienaruszona)
    - Prawe nadkole przód
    - Chłodnica wody
    - Intercooler
    - Plastiki, plasticzki, maty, osłony, etc

Głównym problemem są plastiki, osłony, maty których brakuje i nie znam numerów OEM. Przydałby się jakiś schemat bo nie wiem, co jak gdzie z czym i w jakiej kolejności ma być skręcone. Chodzi właściwie o cały ten plastikowy spód z przodu, wokół zderzaka i chłodnic.

Zacznę od lampy. Wygląda tak:
    https://zapodaj.net/6eba8d51fb662.jpg.html
    https://zapodaj.net/765b88e2ce6ee.jpg.html

Jest to ten zwykły ksenon. Pytanie mam takie, czy jest opcja żeby zamontować taką z auta z UK? Czy coś trzeba w niej zmieniać? Ewentualnie czy lampę ze zwykłą żarówką H7 da się przerobić na ksenon? Bo dysponuję częściami z mojej rozbitej lampy.

Jutro wrzucę zdjęcia reszty auta.
    Ostatnio edytowane przez Polus111 ; 10-08-2020 o 22:51