F01 730D kilka pytań

Wątek: F01 730D kilka pytań

1. Awatar KAMELEONV

KAMELEONV powiedział/a:

Post F01 730D kilka pytań

Mam pytanie głównie odnośnie silnika autko z 2009r 3.0d ,czy są tam problemy z łańcuchem lub jeszcze z czymś innym? czytałem już narzekania że pękają łańcuchy jak już ma około 200-250tys km?

2. rockybor powiedział/a:
    Mam 3.0D z 2008 roku. Mialem zmieniony rozrzad przy 250 tys. i nic sie nie dzialo. Mechanik twierdzil, ze wygladal dobrze.

3. Awatar Aldik

Aldik powiedział/a:
    Ja 740xd, ten sam motor co 730 i przy 226 zmieniłem łańcuch, nie było objawów ale był luźny jak sie okazało po rezebraniu. Koszt spory ale warto było.

4. Awatar KAMELEONV

KAMELEONV powiedział/a:
    A czy ktoś się spotkał z tym aby ten łańcuch pękł? Jaki koszt wymiany tego łańcucha i czy ta sama robota jak z 2.0d czyli trzeba wyciągnąć silnik?

5. rockybor powiedział/a:

Cytat Zamieszczone przez KAMELEONV Zobacz posta
    A czy ktoś się spotkał z tym aby ten łańcuch pękł? Jaki koszt wymiany tego łańcucha i czy ta sama robota jak z 2.0d czyli trzeba wyciągnąć silnik?
    1. Pekl mi w 2.0D ale nie lancuch a slizg sie rozpadl i zatkal mi smok pompy.
    2. W 730D placilem 4600 u braci Fafara ale w sklad ceny wchodzilo sprawdzenie panewek, uszczelnienie podstawki filtra oleju.
    3. Wiekszosc zakladow zwala skrzynie i robi od gory i dolu. Wiec jest mniej pracy.

6. Awatar Aldik

Aldik powiedział/a:
    Nie wiem czemy ale jak jest xdrive to łatwiej zwalić silnik. Ale fakt, że wielu robi to na aucie po zdjęciu skrzyni

7. Awatar KAMELEONV

KAMELEONV powiedział/a:
    Czy to jest ten sam silnik co w X5 3.0d no z 2009 roku?

8. Awatar Aldik

Aldik powiedział/a:
    Powynien byc ten sam...

9. Awatar KAMELEONV

KAMELEONV powiedział/a:
    Podobno było coś tam poprawione w silniku 3.0d czy ktoś się orientuje dokładnie od kiedy?

10. Awatar Aldik

Aldik powiedział/a:
    Mówiono ze niby właśnie w 740 jest mocniejszy ale tak naprawdę to chyba w każdym dieslu musisz się nastawić na wymianę łańcucha a w benzynie na remont . Lubię jeździć bmw ale to gowno jest ;)