No to rzeczywiście jakaś masakra.
No to rzeczywiście jakaś masakra.
Kupiłem w lipcu 4 sztuki nowe nexen n blue 235 60 16 i wszystkie 4 mają bicie produkcja 2020
Wysłane z mojego ZTE Blade 10 Vita przy użyciu Tapatalka
Czyli wynika z tego, że problem może być znacznie bardziej powszechny. Udało ci się zoptymalizować te gumy?
Teoretycznie tak.Dwa niezależne warsztaty stwierdziły że wibracje, które pojawiają się pomiędzy 80 a 120 kmh nie wychodzą od kòł tzn.na starych oponach też były .Ostatni warsztat pokazał mi to bicie na nexenach jednak powiedzieli że dało się to zrobić.
Wysłane z mojego ZTE Blade 10 Vita przy użyciu Tapatalka
W wulkanizacji powiedzieli, że z reklamacjami opon jest bardzo ciężko i najczęściej są odrzucane. Dużo zależy od marki. W najlepszym razie po długiej batalii są uwzględniane. Wydałem już 250 zł na montaż, a teraz znowu je zrzucać, zakładać drugi komplet, zapakować i zapłacić za przesyłkę, potem czekać na rozpatrzenie reklamacji którą uwzględnią lub nie. Nawet jeśli uwzględnią to nie ma gwarancji, że znowu nie dostanę wadliwych opon wszystkich lub np. jednej szt. I co? Znów reklamować i wydawać kasę na montaż i kurierów? Najgorsze, że jakby powiedzmy nawet oddali kasę to w tym rozmiarze nie ma za bardzo co kupić. Póki co nie czuję tego bicia więc nie chce mi się bawić w reklamowanie chociaż wiem, że powinno się to zrobić choćby dla zasady.
Ostatnio edytowane przez Słowik ; 08-09-2020 o 11:25