3 lata temu
Jak zamawiałem auto g11 dostałem 18,5% rabatu
3 lata temu
Jak zamawiałem auto g11 dostałem 18,5% rabatu
Dostałem potwierdzenie, że cena jest 370000 brutto.
20% rabatu kumpel dostał teraz na x5. 10% za to, że auto na firmę i drugie 10% za wykształcenie techniczne (z tego co zapamiętałem to lekarze też dostaną te 10%).
W sumie zamiast 340 tys zł zapłacił coś około 270 tys km.
Nie widziałem na żywo bagażnika, ale domu nie kupuje zeby mnie to interesowało :D W sumie bagażniki w 7er nigdy nie powalały wielkoscią względem tego co można by się spodziewać po gabarytach :) Ale jak zerkałem na jakiś prezentacjach to wiele go nie ubyło.
Jeździłem przedliftową hybrydą ale pare km, więc za mało aby cos powiedzieć, jedyne co mi się zapamiętało to ze mulasta była, ale bez tragedi. Ale tam było 2.0 4 cylindry a teraz mamy juz 3.0 r6
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
Cursor
Jprdl
Nic nie kumam
Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."
Dzięki Cursor za fotki. Czy ja dobrze widzę tam bezpiecznik 350A? I taki off topic: te akumulatory byku wyciągane z powodu jakiejś awarii?
Dobrze widzisz wartość.
To bezpiecznik na wyjściu zasilania z wanny
Na ostatnim zdjęciu widać sterownik baterii(biała wtyczka do niego wpięta), wewnątrz którego znajduje się ten bezpiecznik.
To G30 530e. Auto po uderzeniu w prawy przód. Fizycznie sterowniki nie oberwały, ale hybryda nie działała. ASO wyceniło wstępnie naprawę na 14tys. Jak się okazało, nie byłoby to wystarczające, bo konieczna była wymiana sterownika do hybrydy, który miał zwarcie(kolejne 24tys zł).
Co ciekawe. Był błąd zwarcia na wyjściu baterii. Ista w planie kontrolnym zalecała sprawdzenie czy wtyki są prawidłowo wpięte, czy nie są uszkodzone. Sprawdzenie uszkodzeń przewodów wysokiego napięcia. Odpowiadając na każde pytanie twierdząco(wszystko wizualnie jak nowe) na koniec dostałem odpowiedź: "brak rozwiązań"
Okazało się, że na wejściu wspomnianego sterownika było zwarcie.
A bezpiecznik wymieniałem, bo włożony inny używany sterownik nie wytrzymał zbyt długo i zwarcie, które powstało, tym razem pociągło bezpiecznik
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms