Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 55

Wątek: Bylem widzialem - moze kupie ale mam kilka pytan!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    ex: E32 750, E38 730i, E38 735i, E38 725d, E38 730d, E36 325i, E34 540i, E39 540i,740d F01; 730d E65
    Vin Ci wystarczy. Jedż do Tlokińskiego. Sprawdzą Ci od ręki. Jest tylko jedno ale. Auto musi pochodzić z niemiec. Próbowałem sprawdzić trzy auta z holandii i niestety nie mają historii napraw starszycy aut. Ale jak było w niemczech to od ręki masz pięć ostarnich wizyt wraz z deklarowanym przebiegiem :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    VW :]
    Julsan byłem i nic się nie dowiedziałem. Tzn wiem że nie maja dostępu do bazy niemieckiej serwisowej i nie są podłączeni z centralną bazą. Poza tym wołali dowód. Ehh Tłok to tłok jakich mało niestety to się potwierdza.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    To jedź do prawdziwego serwisu :)
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Cytat Zamieszczone przez Aldik
    Od paru miesiecy zauważam (i nie wiem po co sie wogóle wdaje w dyskusje), że tamty typu znacie to auto lub czy ktoś podpowie lub ktoś coś wnioskuje z ogłoszenia itp są bezsensowne. Myśle ze jedynie co by warto tutaj napisać to jezeli ktoś oglądał jakąs 7er i np auto ma uszkodzoną skrzynie czy też silnik - nie zmienia biegów nie pali itd itp a sprzedajacy o tym nie informuje, wtedy zaoszczędzi to km, a to czy auto szpachlowane czy malowane to nie każdemy przeszkadza... Do niczego nie dojdziemy pisząc takie posty. Po prostu jedyne co można poradzic komuś kto chce kupić auto a nie zna sie totalnie na mechanice to wizyte w jakims znanym nam w okolicy dobrym warsztacie i kropka. Robi przegląd, podlicza i albo targuje albo nie kupuje...
    Przypomina mi sie post w którym ktoś dopytywał o jakieś zielone bmw, jak pamietam to ta osoba była w stałym kontakcie ze sprzedajacym, różne domysły tutaj padały na temat auta, co i jak i dlaczego i po co aż nagle sie okazało ze jeden inny forumowicz nieświadom pojechał i po krótkich oględzinach kupił to auto...

Mi sie troszke agresja włancza jak słysze o wybrednych klientach i o opiniach na temat aut, ciutke handluje i mam wielu znajomych handlarzy i to co ludzie (klienci) wyprawiaja czasami to przechodzi ludzkie pojęcie, czaasem to wręcz aż śmieszne - hmm przyklad jak klient przyjeżdża po auto, gdzie maska cała w szpachli i pół błotnika w innym kolorze a on sie czepia ze jest dziura w tapicerce od papierosa, inny przykład jak facet uparcie domaga si ejakiś papierów co do ilosci właścicieli, mówi że mu to obojetne ale chce to mieć na piśmie (dodam ze to chodzi o auto za 2 tyś), po rozmowie sam przyznaje ze to nie zmieni stanu technicznego auta aale on chce i koniec ehh no i co ja mam o takich ludziach mysleć?! Codziennie jestem świadkiem ogledzin i dyskusji klientów i im dłużej to trwa tym bardziej jestem zniesmaczony tym wszystkim... Znajomy ma komis ehh nawet nie wiecie ile ludzie potrafią zlego zdziałać, detale typu pełny but zaraz po odpaleniu to juz mnie nie wzrusza, ale ginace panele, zapalniczki, listwy, znaczki ehh brak słów... Spróbujcie sprzedać auto za np 1.5 tyś, zwarjujecie, telefony typu czy jest ksiazka serwisowa i czy jestem pierwszym właścicielem to juz standard i żucanie słuchawką jak mówie ze 2gi lub że jestem handlarz lub szczerze ze nie wiem - czy świat oszalał? Mialem auto z uszkodzonym silnikie, mówi gosciowi co jest i jak sie objawia, mowie ze nia ma ręcznego, mówie coś tam jeszcze, ogólnie pełna szczerosć a on sie upiera ze chce numer do właściciela a ja mu ze nie ma takiej mozliwosci, ze sobie nie życzy i ze ja zajmuje sie sprzedaża tego auta wiec po co mu ten numer, a On mi jakieś pretensje ze pewnie chce go oszukać itd itp - ogólnie jakbym go okłamał to bym na tym tylko zyskal? snucie dziwnych teori ehh Kolejne przypadki, poci sie z pokrywy zaworów, ogólnie koszt pare złotych (4 gary jakieś uno itp), a ludzie pretensje ze to złom bo silnik zarzygany olejem ehh

I znów sie rozpisałem nie wiem po co :)
    Ogólnie to co zlego to nie ja :D

bo ludzie gazety czytają w stylu "motor" i tak sie dzieje, pierd...ą aby kupowac z rzeczoznawcą i miernikiem, z ksiazką itp, a ze jak szyba nieorginalna ze ze auto po dzwonie........ ehhhhhhhhh

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    No ba bo szyba nie mogla peknac od kamyka. Ja chyba zaczne zbierac faktury jak kupie E38 bo do tej pory to olewalem ale ludzie patrza na wszsytko co robiles!

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Cytat Zamieszczone przez Beni0
    Ja chyba zaczne zbierac faktury jak kupie E38 bo do tej pory to olewalem ale ludzie patrza na wszsytko co robiles!
    a nie bedą "lewe" ? :what: :what:

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Krzywy a co potrzebujesz trochę? :>

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    he he, niestety auto prywatne :P

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    No ja tez prywatnie uzytkuję swoje autko. Ale jak bedziesz potrzebowal to wiesz do kogo uderzac

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Mnie juz wystarczajaco wku...a polska biurokracja i nie przyłoze do tego ręki i ani jednego papierka nie schowam, co moge to księguje bo mam działalność ale to zostaje (bo musi) u mnie i wara innym do tego. Jedyne co prowadze to ksiażke serwisową - chociaż i tak śmiechu to warto, bo jakbym miał tam wpisywac wymiane każdej pierdułki to bym ich musiał kilka mieć,a le przynajmniej w ogłoszeniu napisze ze ksiażka do końca hehe Kiedyś przez nerwy w komisie sie śmialiśmy, że jak przyjedzie jakiś klient i będzie sie upierać o książke to mu sie jakąś rzuci na ziemie i powie to se jedź teraz na niej :D

Tak mi przyszło do głowy pewne auto które właśnie próbuje poskładać, w styczniu była robiona cała głowica, zawory wszystkie wymienione, wałki, kpl. rozrząd itd itp, koszta miał znajomy, teraz odkupiłem od niego to auto, no i powiem krótko ze silnik był rozebrany ponownie, ehh więc nawet jak ktoś dbał i robił wszystko to i tak nie oznacza to ze będzie spokój...

Uprawnienia umieszczania postów