Witam,
potrzebujê informacji, jakie najmniejsze felgi mo¿na za³o¿yæ do auta z hamulcami 374mm, 745d i 760i?
17 cali bêdzie na styk czy za ma³e?
Bo mam mo¿liwo¶æ kupienia hamulcy od 745d, ale mam zimówki 17cali.
Witam,
potrzebujê informacji, jakie najmniejsze felgi mo¿na za³o¿yæ do auta z hamulcami 374mm, 745d i 760i?
17 cali bêdzie na styk czy za ma³e?
Bo mam mo¿liwo¶æ kupienia hamulcy od 745d, ale mam zimówki 17cali.
W 740d mam 18" zimowe i z przodu pomiedzy felga a zaciskim jest raptem 3-4mm, a 745d ma jeszcze wieksze tarcze...
Panowie pacjent to 750li obecnie tarcza 348mm z ty³u chcê wrzuciæ 370mm tak jak w 745d/760i.
Z tego co znalaz³em to zacisk i klocki wg katalogu s± takie same ale czy aby na pewno?
Uprzedzaj±c pytania przód te¿ zmieniam ale zaciski mam kupione od 760.
To wychodzi na to ¿e muszê sprzedaæ 17 i kupiæ jakie¶ 19.
Wie kto¶ jeszcze jak mo¿na polepszyæ hamowanie w e65, hamulce od 745d ju¿ do regeneracji posz³y, przewody w oplocie z HEL te¿ siê robi±.
Ja po walkach z tarczami i klockami ro¿nych producentów kupi³em oryginalne tarcze i klocki, zestawy naprawcze zacisków i t³oczków, oryginalne smary do t³oczków i klocków, porz±dnie wszystko wyczy¶ci³em z³o¿y³em ( zgodnie z dokumentacj±) + wymiana p³ynu i hamujê mi teraz jak piórko!, oryginalne i sprawne hamulce w e65 s± bardzo dobre.
Ja mam tarczê 348mm z przodu i przy feldze R18 mam jaki¶ 1-1,5cm odleg³o¶ci miêdzy zaciskiem i felg±. 370mm to 20mm wiêcej, wiêc mo¿e byæ na styk, je¶li zacisk nie bêdzie wiêkszy.
Orygina³, czyli Textar. W³a¶nie jestem ponownie na etapie, który Ty ju¿ powiela³e¶. W³a¶nie wszechpolecane Zimmermann mi siê pokrzywi³y po toczeniu. Uprzedzaj±c pytania - mierzone po za³o¿eniu, pó¼niej nie zauwa¿y³em, ¿e farba siê przyklei³a podczas demonta¿u jak robi³em co innego, ale poprawi³em. Tutaj macie szczegó³y: POST #273.
Ostatnio edytowane przez HTN ; 04-03-2017 o 20:07
W e46 mam tarcze 392mm 😂😂 z przodu na 19" 😂😂
Jerome Le Banner: "...W si³owni mo¿esz wypracowaæ sobie miê¶nie klatki lub miê¶nie ud. Nie mo¿esz jednak wzmocniæ swoich jaj, albo siê z nimi urodzi³e¶ albo nie..."
Robi³em w swojej 730d ten sam zabieg.
Tarcze i zaciski z 760i + przewody HEL i jest o niebo a nawet dwa nieba lepiej.
Niestety 17" odpada! Najmniej 19"
A czy ingerencja w uk³ad hamulcowy nie wp³ynie na systemy ABS oraz DSC?