Kasowałeś adaptację po wymianie czujnika?
Kasowałeś adaptację po wymianie czujnika?
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
Ostatnio edytowane przez Aldik ; 13-07-2020 o 00:49
Jutro będę zakładał nowy wiec będę wdzięczny za odpowiedz ;)
Edit3: okazało się ze nie dokrecilem cybanta na wężyku przy czujniku, wiec dokrecilem i skasowałem adaptacje - chyba ;) No i na razie błąd nie wraca . Test ciśnień wrzucę później ale wszystkie poniżej max wiec mniemam na logikę ze dobrze/
Kolejny edit. Jednak problem wrócił, znów bład czujnika, oraz błąd "jakości oleju" (tak tłumaczy na pl) i widzę na bagnecie ze jednak przybyło, mam max. Więc myśle czy aby nie wyjąć dpf i go dać do czyszczenia/regeneracji i wsadzić nowy ori czujnik, który juz zreszta zakupiony.
Co myślicie ??
Ostatnio edytowane przez Aldik ; 22-07-2020 o 23:11
i po 10 tys km problem wrócił, znów żabkuje i znów błąd ciśnienia. W DDE sprawdziłem i na wolnych obrotach ciśnienie wydechowe spalin przed turbo ok 700hPa a ciśnienie otoczenia 970 hPa. Czyżby znów padł ten czujnik ? Tak szybko ? Z DPF dodam żadnych problemów.
A założyłeś nowy oryginał?
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
nowy bmw oryginalny.
Filmik ciśnień.. https://www.youtube.com/watch?v=sjoU...b_channel=JanS
Ostatnio edytowane przez Aldik ; 17-03-2021 o 14:53
Filmik wstawiony jako prywatny.
Czyli u mnie świruje - chce spróbować przedmuchac waz idący z dpf do czujnika ciśnienia i sprawdzę styli na wtyczce . Zobaczymy czy coś pomoże . Przez kilkadziesiąt km był spokój i dziś znów .