z tego co wiem to robisz to na własne ryzyko ja miałem 249tysi jak robiłem wymianę.
z tego co wiem to robisz to na własne ryzyko ja miałem 249tysi jak robiłem wymianę.
e32 v8 manual
Hej ,możesz smiało tak zrobic ,nic sie nie stanie ,pozdrawiam![]()
Przy jakichś 270 tyś... :)Zamieszczone przez RockR
A słyszał ktoś o przypadku uszkodzenia silnika przez taką wymianę?? Czy stopień zabrudzenia silnika ma jakieś znaczenie np. gdy ścianki pokrywy zaworów są ciemno brunatne a nie żóltawe/białe ??
Ja już nie mogę spać przez te oleje w moim aucie,w silniku półsyntetyk i w skrzyni zamiast Esso, Castrol Donax---CO TU ROBIĆ Z TYM!!! wszystko chodzi skrzynia też ,to ryzyko mnie przerasta,żebym nie żałował potem jak powymieniam na inne.pzdr.
Podłączam się do pytania. Mam przejechane 238 tys i zalany półsyntetyk :razz: Chociaż zalecane jest używanie do końca pełnego S. Do wymiany mam jeszcze 2k km. Czekam na info od tych, którzy tak zrobili i czy były jakieś konsekwencje tego...
..:: 7er forever ::..
..:: RC Jelenia Góra ::..
Ja kupiłem swoje R6 z przebiegiem 120 tkm,jakiś de.il zalał go semi i tak przejechał ileś tam km,też ten temat poruszałem i odpowiedzi jednoznacznej nie można uzyskać,co jest normalne.Ja zaryzykowałem,kupiłem olej BMW,zalałem,R6 cyka jak zegarek,ponad 3000 km przejechane,poziom idealny,zero wycieków.Ale jak większość Ci podpowie,to zależy od stanu silnika...dlatego nie ma regóły.Pozdrawiam
Wszystko zależy od konkretnego egzemplarza :) Moje auto gdy je kupiłem zalane bylo 15W40 :x Przy wymianie przeszedłem na półsyntetyk 10W40 i gdy okazało się, że nie bierze oleju po 6 ciu czy 7miu tyś km zalałem go Ori BMW 5W30. Nadal nie bierze oleju i jakoś mu się lżej na obroty wchodzi ;)
[URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D
dokładnie tym samym olejem zalałem i bardzo podobne mam odczucia,w zasadzie zastanawiam sie czy nie wymienić znowu oleju i już tylko pilnować przebieguZamieszczone przez radoshb
A stan konkretnego egzemplarza to odpowiedź na to pytanie: zmieniać czy nie.