Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Z Półsyntetyka na FullSynthetic ??

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    brak
    z tego co wiem to robisz to na własne ryzyko ja miałem 249tysi jak robiłem wymianę.
    e32 v8 manual

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Hej ,możesz smiało tak zrobic ,nic sie nie stanie ,pozdrawiam

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    Cytat Zamieszczone przez RockR
    Za jakim przebiegiem wykonałeś tę operację?? Czy jakiś serwis weźmie za to odpowiedzialność jeżeli zlecę im taką wymianę?
    Przy jakichś 270 tyś... :)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    A słyszał ktoś o przypadku uszkodzenia silnika przez taką wymianę?? Czy stopień zabrudzenia silnika ma jakieś znaczenie np. gdy ścianki pokrywy zaworów są ciemno brunatne a nie żóltawe/białe ??

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    M62B35 iA.
    Ja już nie mogę spać przez te oleje w moim aucie,w silniku półsyntetyk i w skrzyni zamiast Esso, Castrol Donax---CO TU ROBIĆ Z TYM!!! wszystko chodzi skrzynia też ,to ryzyko mnie przerasta,żebym nie żałował potem jak powymieniam na inne.pzdr.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Była przepiękna E38
    Podłączam się do pytania. Mam przejechane 238 tys i zalany półsyntetyk :razz: Chociaż zalecane jest używanie do końca pełnego S. Do wymiany mam jeszcze 2k km. Czekam na info od tych, którzy tak zrobili i czy były jakieś konsekwencje tego...
    ..:: 7er forever ::..
    ..:: RC Jelenia Góra ::..

Zaawansowany Użytkownik Awatar makister
    BMW
    BMW 728iA '98
    Ja kupiłem swoje R6 z przebiegiem 120 tkm,jakiś de.il zalał go semi i tak przejechał ileś tam km,też ten temat poruszałem i odpowiedzi jednoznacznej nie można uzyskać,co jest normalne.Ja zaryzykowałem,kupiłem olej BMW,zalałem,R6 cyka jak zegarek,ponad 3000 km przejechane,poziom idealny,zero wycieków.Ale jak większość Ci podpowie,to zależy od stanu silnika...dlatego nie ma regóły.Pozdrawiam

użytkownik
    BMW
    Mała Ladacznica E30 M10 Coupe
    Wszystko zależy od konkretnego egzemplarza :) Moje auto gdy je kupiłem zalane bylo 15W40 :x Przy wymianie przeszedłem na półsyntetyk 10W40 i gdy okazało się, że nie bierze oleju po 6 ciu czy 7miu tyś km zalałem go Ori BMW 5W30. Nadal nie bierze oleju i jakoś mu się lżej na obroty wchodzi ;)
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D

Zaawansowany Użytkownik Awatar makister
    BMW
    BMW 728iA '98
    Cytat Zamieszczone przez radoshb
    Wszystko zależy od konkretnego egzemplarza :) Moje auto gdy je kupiłem zalane bylo 15W40 :x Przy wymianie przeszedłem na półsyntetyk 10W40 i gdy okazało się, że nie bierze oleju po 6 ciu czy 7miu tyś km zalałem go Ori BMW 5W30. Nadal nie bierze oleju i jakoś mu się lżej na obroty wchodzi ;)
    dokładnie tym samym olejem zalałem i bardzo podobne mam odczucia,w zasadzie zastanawiam sie czy nie wymienić znowu oleju i już tylko pilnować przebiegu
    A stan konkretnego egzemplarza to odpowiedź na to pytanie: zmieniać czy nie.

Uprawnienia umieszczania postów