Witam.
Robiłem to niedawno u siebie wiec mniej więcej ci napiszę. Co prawda w V8 ale myślę że u ciebie jest podobnie.
1. spuszczasz płyn z układu wspomagania (na pompie wspomagania powinna być śruba do spuszczania ale nie jestem pewnien czy w 750 jest ta sama pompa co u mnie)
2. odkręcasz śrubę mocującą uchwyt nr 17 z rysunku jest ona na klucz 13 ( ja do tej operacji wymontowałem sobie lampę jest o wiele lepsze dojście)
3. przewody są wciskane więc musisz je pociągnąć i wyjdą z chłodniczki (uwaga poleci jeszcze pewnie trochę oleju )
4. odkęcasz uchwyty mocujące przewód do karoserii
5. odkręcasz przewód od maglownicy śruba numer 9 (uwaga nie zgub podkładek numer 10 są dwie sztuki)
6. wymieniasz przewód i składasz w odwrotnej kolejności
7. zalewasz nowym płynem i odpowietrzasz
UWAGA
Pamiętaj o podkładkach numer 10 przy składaniu muszą być obydwie tak jak na rysunku możesz zaopatrzyć się w nowe podkładki i śrubę dokręcaj z wyczuciem łatwo ją urwać lub przekręcić gwint.
Zaopatrz się też w nowe oringi numer 16 najlepiej 3 albo 4 sztuki bo łatwo je uszkodzić montując przewody do chłodniczki
Odpowietrzanie
Nalewamy płyn do zbiorniczka i uruchamiamy silnik. Po chwili będzie pusty, dlatego jest wymagane uzupełnienie jego stanu.
Obracamy kierownicą w lewo i w prawo. Powtarzamy to pięcio lub sześciokrotnie. Pamiętamy, żeby unikać przytrzymywania kierownicy do oporu na końcu obrotu. Teraz sprawdzamy poziom płynu i jego barwę. Jeżeli jest brązowy, jasnoczerwony lub się pieni, oznacza to, że w układzie nadal znajduje się powietrze.
W takiej sytuacji musimy wyłączyć silnik, odczekać około pół godziny, a następnie ponownie powtórzyć proces odpowietrzania.