Cytat Zamieszczone przez Słowik Zobacz posta
Kolor rzeczywiście fajny, rzadko spotykany. A jak ty zamawiałeś te sprężyny? Zamów po prostu w hurtowni do swojej wersji silnikowej i powinno być ok. Każda wersja silnikowa ma inne sprężyny. W razie czego niech sprawdzą po Vinie. Jeśli chodzi o markę to załóż jakieś KYB. Nie są drogie. Chyba, że masz w przyszłości plany pójścia trochę w dół i większego koła wtedy może warto pomyśleć np. nad Eibachem.

Zamawiałem ze sklepu internetowego iparts, nie mogli odkodować mojego VIN więc na czuja wziąłem właśnie KYB RH1031 na przód i okazało się, że jest strasznie wysoko. Mam wrażenie że te KYB RH1031 są do cięższych silników V8 i V12 a ja mam R6 który jest dużo lżejszym silnikiem i dlatego wyszedł taki efekt uniesionego przodu. W każdym razie następnie kupiłem sprężyny Monroe SP0214 które są 30mm niższe od KYB oraz średnica zwoju jest o 0,5mm węższa w porównaniu do KYB. Wymieniłem, przód osiadł te trzy centymetry ale mimo to jest wysoko... Mogłem od razu kupić obniżające -30mm i byłoby miodzio. Teraz bogatszy o tę wiedzę i uboższy w złotówki chętnie sprzedam KYB RH1031 komuś z silnikiem V8 / V12... :)