Witam panowie potrzebuje pomocy ze skrzynia 5hp24 w mojej 7er bo normlanie ręce opadają.....
Od poczatku... Problem był taki ze skrzynia przy zmianie biegow np 1, 2 i pozniej. Wrzucała jakby luz zamiast 3biegu i dopiero po dłuższej chwila zapinala 3ke z mocnym szarpnięciem.... Jadac np na 2gim biegu potrafiła wrzucić "luz" i zapiąć 1szy bieg itd.. Tak juz kupiłem. Do tego przy lewarku zmiany biegow odpięta byla jedna kostka po podpięciu ktorej wogole sie nie dało zmieniać biegów..
Zrobione do tej pory było.
Skrzynia rozebrana w drobny mak, wyczyszczona, sprawdzona... Fachowiec od skrzyń powiedzial ze jest w bardzo dobrym stanie, tarczki itditd wszystko jest jak należy poskładana, wszystko zalane nowym olejem, filtrem drugi juz raz dla pewności.
Konwerter wyslany do regeneracji do firmy zajmującej sie takimi sprawami takze jest "nowy".
Chlodnica, przewody wszystko wyczyszczone, wylizane przedmuchane itd
Podmieniany byl także sterownik skrzyni na drugi, wyjety ze sprawnego auta ze sprawna skrzynia.
Nic kompletnie to wszystko nie dało może po za tym ze troche mniej szarpie przy zmianie biegów..
Od paczatku byly błędy symptom gear check, gear check 2 a po zmianie plyty sterującej doszedl blad turbine rev sensor.. (czujnik prędkości obrotowej turbiny sprawdzony miernikiem i pokazuje nieco ponad 600 omow....
Jedyne czego dotąd nie podmienialem to kaseta bo obecnie nie mam drugiej na podmianę...
Bardzo prosze o pomoc, jakas wskazówkę itd. Może ktoś mial podobne problemy itd...
Silnik itd, wszystko zrobione, wszystkie uszczeleczki, gumeczki itd, wszystko nowe, poskladane odmalowane itd, caly zawias nowy, gwint, hamulce - nic tylko jezdzic - tylko ta nieszczesna skrzynia..