https://www.olx.pl/oferta/bmw-730i-v...5-IDE6Bvm.html
Gdyby ktoś chciał oglądać ten samochód to omijać szerokim łukiem. Przez telefon identyczne zapewnienie jak w opisie. Wszystko cacy dojedzie wszędzie Z grubsza:
- nie chodzi jeden z cylindrów po lewej stronie
- strzela w lewy wydech i mega śmierdzi bajurą z wydechu
- strasznie głośno syczy
- brak chłodnicy klimatyzacji
- wycieki oleju spod kolektorów ssących
- prawdopodobne problemy z układem chłodzenia - przed przyjazdem była odpowietrzana i dolano świeżego płynu, a bańka stała obok i był rozlany płyn w okół zbiorniczka. Ponadto, korek zbiorniczka wyrównawczego był nie dokręcony, można było odkręcać palcami (twierdzi, że tak powinno być). Wpadł też, że zapomniał dokręcić odpowietrznika i wyleciał płyn przez niego.
- olej śmierdzi benzyną, bo leje w cylinder a nie spala stąd strzały w wydech
- prawy cały bok w szpachli od tylnej ćwiary do błotnika włącznie
- z maski schodzi klar i pęka szpachla
- samochód zostały cały pojechany papierem wodnym i jest cały zmatowiony, jest cały w rysach, ktoś zmatowił i chyba chciał ręcznie ją "wypolerować"
- fotele przednie bez obudowy przełączników z lewej i prawej strony
- fotel kierowcy przebarwiony jakby ktoś przejechał nitro
- osłony przednich słupków wkręcone na wkręty
- instalacja gazowa dla picu, pusta butla, żeby nie było można przełączyć na gaz, przełącznik nawet nie reaguje
- poziom paliwa stan podchodzący pod 0, że nawet nie wiem czy bym do stacji dojechać, a mówi, że często autem jeździ
Ogólnie to tak z grubsza, jest tego więcej. Sprzedającemu nie idzie przetłumaczyć, że nie chodzi na jeden cylinder, telepie budą i samochód jest niesprawny technicznie. Twierdzi, że on kupił z tym i tak jeździ, ma moc, więc jest w pełni sprawna i dojedzie z powrotem do Wrocławia (400km) bez żadnego problemu. Strasznie chciał mi ją wcisnąć, aż wręcz był nachalny. Podejrzewam, że nie ja pierwszy ją oglądałem, a gościu wie co w silniku siedzi za mina i chce się za wszelką cenę tego pozbyć. Za 5 tysięcy był skłonny ją oddać.
PS. Można sobie darować komentarze, że czego można się spodziewać za taką cenę. Proszę przeczytać opis i przez telefon była taka sama rozmowa, że motor pięknie pracuje, więc pojechałem obejrzeć. Poza tym nie takie miny się trafiają za dwukrotność tej ceny. Po prostu jest to post informacyjny z przestrogą dla innych.