Wyleciały te wstrętne BH z przodu, z racji tego że nie były oryginalne. Wpadły przednie szyte boczki, może w tym tygodniu uda się poskładać wnętrze żeby było takie jak ma być, czyli założenie poszyć na stelaże które nie są zepsute. Z rzeczy mechanicznych wpadł nowy olej z filtrem do skrzyni, poprzedni jak oczywiście szło się domyślić był jeszcze oryginalny, pojeżdżę chwilę i znów go zmienię żeby się trochę przepłukała. W dalszym ciągu nie mogę znaleźć żadnych sprężyn do 750, skończy się chyba na założeniu z 740, waga silników podobna...
Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka
Fajny duet. Brakuje Ci jeszcze E30 do kompletu. Msystemy z E34 fajnie by wyglądały na E32 :)
Mała aktualizacja, wnętrze poskladane w cały komplet buffalo z pamięcią, także wreszcie nie koli w oczy, siódema dostała korektę lakieru i odszczurzenie wnętrza, do tego wleciały nowe sprężyny na przód K.A.W, obniżenie bardziej satysfakcjonujące w porównaniu do H&R. czterotloki czekają żeby pojechać do malowania, a ze smaczków wjechał mały bonus
Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka
A jak wypada teraz prowadzenie i charakterystyka pracy na tych sprężynach K.A.W.? H&R wydawały mi się trochę za twarde do E32.
Fajnie działasz przy tej landarze, tak trzymaj :)
Była już na forum E32 posadzona na K.A.W i właściciel sobie chwalił taki setup.
Mr. Perfect 4 x K1 World Champion
Drogi teraz taki bonus? Gdzie udało Ci się go namierzyć?
7er