--->BMW ASO, Damian mówił, że drogo nie jest :)Zamieszczone przez bryce
--->BMW ASO, Damian mówił, że drogo nie jest :)Zamieszczone przez bryce
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Coś koło 50-70zł za litr a jeden litr mi wystarczył :)Zamieszczone przez coboss
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]
dzięki za odpowiedzi;), a czym grozi jazda nie na tym dedykowanym tylko na innym ?
Kupisz najpierw pompę wspomagania ,a później odpowiedni do niej olej - szybko się wtedy nauczysz przestrzegać rad producenta :)Zamieszczone przez bryce
no to szykuje sie wycieczka do aso ;)
Też mam taki kłopot...
W zime jeszcze wspomaganie na postoju chodziło lekko a teraz już tylko jednakowo ciężej.
Mechanik mówi że nie mam żadnego czujnika który by to regulował( tak mówi...) ale czy wie co mówi tego nie wiem. Mówi że servotronika nie mam !
Mówi że pompa siada i tyle . ALe ani nie wyje ani nic :(
Moja jest 94 roku 4.0 benz. Ktoś może wie czy mam servotronik czy nie ?
I skoro nie mam tego czujnika to co szukać ?
Czujniki ABS są ok .
To jeszcze jakiś sterownik ?
Przyznam że w...a mnie to wspomaganie mimo że siły mam dosyć to psychicznie mnie męczy że chodziło bardzo lekko a teraz w kit...
Olej wymieniłem na czerwony ATF , nie mam nivo !
Będę wdzięczny za mądre rady ;)
Zanim zaczne szukać pompy .
pozdro.
No właśnie tak jak kolega wyżej napisał, jak rozpoznać czy mamy servotronic czy nie? Ja dziś zauważyłem że przy dużej prędkość - 180km/h jak lekko skręciłem kierownicę to auto praktycznie nie skręciło, musiałem wykonać o wiele większy ruch kołem kierownicy aby zmienić tor jazdy .
X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12
Jak skręcisz kierownicą w prawą stronę, to odsłoni Ci się puszka ze złączkami z przodu po lewej stronie. Dochodzą do niej 4 albo 6 przewodów. Jak jest 6, to masz servotronic, jak 4, to nie masz.
Nie wiem jak u innych ale u mnie kierownica jest cała obudowana- kolumna, i skręcając w prawo nic nie widać żadnych szczelin, puszek, kabli itp.Zamieszczone przez sylwekk
X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12
Sorry za skrót myślowy. Puszki z kablami musisz szukać za przednim lewym kołem.Zamieszczone przez bitek-bitek