Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 62

Wątek: [mechanika] Wspomagane?

Zaawansowany Użytkownik Awatar cutthr0at
    BMW
    735i 99'

Cytat Zamieszczone przez WojtekE_32
    Wcześniej sądziłem, że servotronic pobiera dane o prędkości z modułu DSC ABS, ale tam nie było żadnych błędów: http://poradnik.telewizor.eu/elektronika.php . Tylko to wszystko dotyczy sytuacji, gdy pompa wspomagania pracuje prawidłowo.
    Pobiera pobiera :-D Miałem zepsuty Moduł DSC/ABS i cuda sie działy ze wspomaganiem. Później go odłączyłem i po jakimś czasie wróciło do normy, tylko licznik przestał pokazywać prędkość.

Mam jeszcze pytanie dlaczego w przypadku servotronica należy używać oryginalnego płynu BMW?? Mam "trochę" luźny wąż od wspomagania i płyn wycieka. Kupiłem Castrol ATF II lub III(nie pamiętam dokładnie ale ten właściwy) i teraz się trochę martwię czy aby na pewno dobry dolewam. Jakieś 300ml już dolałem a nowej pompy nie chcęszukać:-(
    Ostatnio edytowane przez cutthr0at ; 28-07-2015 o 10:37

Zaawansowany Użytkownik

hmmm

Cytat Zamieszczone przez krzywy191
    jezeli masz wycieki, lub cos pompa niedomaga, jest taki plyn z dodatkiem uszlachetniajacym, Obrazek

oczywiście nei zapomnij dodac ze ten ulepszac można dolewać tylko do modeli e-38 w których dopuszczane jest użycie płynu hydraulicznego ATF

bo jak wiecie cześć 7-er wyposażona jest w instalacje przystosowaną tylko i wyłacznie do
    CH11F , nawet napis na korku informuje "ONLY CH11F" a on nie jest z niczym mieszalny i zastepowalny

Easy

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    I o to mi chodziło Easy, pamiętałem z instrukcji, że były różne rodzaje zestawów w E38 i zależnie od niego do niektórych nie można było lać nic innego jak to co przyszykowało dla nas ASO BMW :)
    Nie mam pod ręką instrukcji więc nie mogłem zeskanować strony na której jest to opisane
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 750i
    a ja jak mam napisane na korku coś jakby " OLE " moge sie mylic to znaczy że tylko ten bmw moze byc ?:>

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Była przepiękna E38
    Mam ten sam problem. Tzn przejechałem się 735 i tam wspomaganie na postju działa fantastycznie - miałem takie w VelSatis. U mnie trzeba troche pracy włożyć w kręcenie kierownicą. Jak sprawdzić czy mam wspomaganie aktywne ? Przy prędkościach > 140 kręci się ciężej kierownicą ale czy to jest wpomaganie aktywne ? Jeżeli chodzi o wycieki to brak jakichkolwiek.
    ..:: 7er forever ::..
    ..:: RC Jelenia Góra ::..

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53

Re: hmmm

Cytat Zamieszczone przez Easy
    Cytat Zamieszczone przez krzywy191
    jezeli masz wycieki, lub cos pompa niedomaga, jest taki plyn z dodatkiem uszlachetniajacym, Obrazek

oczywiście nei zapomnij dodac ze ten ulepszac można dolewać tylko do modeli e-38 w których dopuszczane jest użycie płynu hydraulicznego ATF

bo jak wiecie cześć 7-er wyposażona jest w instalacje przystosowaną tylko i wyłacznie do
    CH11F , nawet napis na korku informuje "ONLY CH11F" a on nie jest z niczym mieszalny i zastepowalny

Easy
    a wiec dodaje, taki plyn z uszlachetniaczem dodajemy do plynu lub zastepujemy w pelni jezeli w aucie "Układ kierowniczy ze wspomaganiem (modele wyposażone), bez kombinowanego układu zawieszenia samopoziomującego się i systemu wspomagania hamulców)"

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Była przepiękna E38

Re: hmmm

Easy[/quote]

a wiec dodaje, taki plyn z uszlachetniaczem dodajemy do plynu lub zastepujemy w pelni jezeli w aucie "Układ kierowniczy ze wspomaganiem (modele wyposażone), bez kombinowanego układu zawieszenia samopoziomującego się i systemu wspomagania hamulców)"[/quote]

To mnie zmartwiłeś mam tył samopoziomujący :( Myśłałem, że znalazłem panaceum na moją bolączkę
    ..:: 7er forever ::..
    ..:: RC Jelenia Góra ::..

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 750i

tzn że tylko ten konkretny płyn ?

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    tylko ten, jak będę miał już książkę w ręku to wrzucę skany instrukcji obsługi tam jest to ładnie rozpisane co jak i gdzie
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 750i
    no to z chęcia kupie kilka butelek... bo ja mam lany ten zwykły z jakimś uszczelniaczem bo lekko cieknie :/:/ i od razu prosze o instrukcje jak to całkiem wylać :/

Uprawnienia umieszczania postów