Pokaż wyniki od 1 do 10 z 102

Wątek: Szukam f 01

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez Mikolaj01 Zobacz posta
    Wiesz ....to ze uzytkujesz takie auto i czytasz 12 lat forum to twoja opinia jest mniej wartościowa niz drugiej osoby co naprawiala /diagnozowala takie silniki w ilości wiecej niz 1 sztuka.
    Zresztą duzo mam takich osób co poczytala w internecie i przychodza z gotowa diagnozą a potem wychodzi co innego.
    Ale naprawde jak sie komus nie podoba to niech nie bierze mojej wypowiedzi pod uwage.
    Zreszta nie bede nikomu udowadnial co naprawiam i co lepsze bo wisi mi to.
    Temat dotyczy czego innego.
    Z Jaro nie dyskutuj w ogóle bo to strata czasu, ja Go dawno zablokowałem i jestem wolny od jego wypocin ale domyślam się ze ostro broni V8 w f01 - podpowiem Ci że jak kupił to zaraz po wymianie silnika :) Od taka ciekawostka :) Co do Adasio, to prywatnie to spoko koleś, a na forum lał by po mordzie :) .. hmm a nie chociaż raz widzialem jego agresje live :) Tak czy siak ma jaja że kupił V8 ale dziwie sie ze tak strasznie jej broni hmm, no coż, że Go lubię to nie będę z nim polemizował. Tak czy siak ja wybrałem diesla bo za dużo padniętych V8 widzialem. I stwierdzilem, że to bez sensu. Brałbym takie auto jedynie pod uwagę jakby miało nowy motor i wszystkie wtryski.

Cytat Zamieszczone przez Daniele90 Zobacz posta
    Jaro napisz priva . Aldik ona nie jest nigdzie wystawiona to auto kolegi znajomego. A skrzynie nie będę robil za duzo z tym zachodu a i miała checka ciekawe od czego ale pewnie dpf zapchany
    W Mysłowicach jest koleś (Palka ASB) który większosc skrzyni ogrania w jeden dzień, ja tam robiłem i wielu znajomych i każdy był zadowolony, noo po za ceną.
    Co do check to się nie wypowiem. Ale czasami coś groźnie wygląda a wcale nie musi takie być. Może w ogóle skrzynia jest sprawna a co innego powoduje szarpania.

Cytat Zamieszczone przez ADASIO Zobacz posta
    Szczerze?

W e66 silnik to jest jeden z najlepszych jaki był w gamie bmw. Ciężko było narzekać jak nic się nie działo.
    A że jeżdżę nie dużo cóż fakt niezaprzeczalny, ale jakoś nie widzę na forum takich co na co dzień latają 7er, a jeśli nawet to 5 km do pracy :) i to w obie strony :)

Zresztą każdy ma swoje zdanie na pewne tematy i jak pokazuje rzeczywistość w dzisiejszych czasach o polityce, religii i silnikach w bmw nie warto gadać :) bo się można pokłócić :)
    Tu sie zgodzę, zrobiłem V8 w e65 ponad 100 tyś km i po za tym, że strasznie to potliwy motor to dawal rade i z tego co wiem to nadal daje.
    Tak samo jak Ty Adasio nie mialem problemów z uszczelniaczami zaworów mimo iż każdy o tym krzyczy, ale rurkę zmieniłem przy 158 tyś km, gdzie plotka głosiła że wytrzymuje 160:)

EDIT: Moj apyta co tak klepie, a ja że fajne kłótnie na forum :)
    Ostatnio edytowane przez Aldik ; 05-01-2020 o 17:20