Z Jaro nie dyskutuj w ogóle bo to strata czasu, ja Go dawno zablokowałem i jestem wolny od jego wypocin ale domyślam się ze ostro broni V8 w f01 - podpowiem Ci że jak kupił to zaraz po wymianie silnika :) Od taka ciekawostka :) Co do Adasio, to prywatnie to spoko koleś, a na forum lał by po mordzie :) .. hmm a nie chociaż raz widzialem jego agresje live :) Tak czy siak ma jaja że kupił V8 ale dziwie sie ze tak strasznie jej broni hmm, no coż, że Go lubię to nie będę z nim polemizował. Tak czy siak ja wybrałem diesla bo za dużo padniętych V8 widzialem. I stwierdzilem, że to bez sensu. Brałbym takie auto jedynie pod uwagę jakby miało nowy motor i wszystkie wtryski.
W Mysłowicach jest koleś (Palka ASB) który większosc skrzyni ogrania w jeden dzień, ja tam robiłem i wielu znajomych i każdy był zadowolony, noo po za ceną.
Co do check to się nie wypowiem. Ale czasami coś groźnie wygląda a wcale nie musi takie być. Może w ogóle skrzynia jest sprawna a co innego powoduje szarpania.
Tu sie zgodzę, zrobiłem V8 w e65 ponad 100 tyś km i po za tym, że strasznie to potliwy motor to dawal rade i z tego co wiem to nadal daje.
Tak samo jak Ty Adasio nie mialem problemów z uszczelniaczami zaworów mimo iż każdy o tym krzyczy, ale rurkę zmieniłem przy 158 tyś km, gdzie plotka głosiła że wytrzymuje 160:)
EDIT: Moj apyta co tak klepie, a ja że fajne kłótnie na forum :)