Poka¿ wyniki od 1 do 5 z 5

W±tek: Problem z pamiêci± i CA

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Plexi36
    Do³±czy³
    Mar 2019
    BMW
    G12 750LiX
    Sk±d
    Be³chatów

Post Problem z pamiêci± i CA

Cze¶æ,

Od pewnego czasu borykam siê z do¶æ irytuj±cym problemem z pamiêci± samochodu (E66 2007 rok, 750Li). Mianowicie:

1. Samochód nie pamiêta zupe³nie g³o¶no¶ci radio/CD/DVD na jakiej zakoñczono odtwarzanie i zawsze gdy odpalam samochód ju¿ po jego pe³nym u¶pieniu, to radio jest wyciszone na maxa.
    2. Samochód nie pamiêta ostatnich po³±czeñ telefonicznych, gdy tylko siê u¶pi to po kolejnym odpaleniu pamiêta jakie¶ sprzed kilku miesiêcy.
    3. Samochód nie pamiêta piosenki na jakiej zakoñczy³ odtwarzanie, gdy np. odtwarzam p³ytê CD - nie wiem akurat, czy powinien pamiêtaæ, ale no có¿ - nie pamiêta.
    4. Zdarza siê, ¿e wariuje trochê g³o¶no¶æ radio - czasami w korku g³o¶no¶æ radio leci mocno w górê bez ¿adnego powodu czy mojej akcji.
    5. Dodatkowo, nie do koñca dzia³a system Comfort Access. Tzn. gdy samochód jest u¶piony (nie ¶wieci siê przycisk od fotela) to nie jestem w stanie auta otworzyæ z ¿adnej klamki. Natomiast je¶li samochód rozbudzê kluczykiem to ca³y system dzia³a prawid³owo, z ka¿dej klamki jestem w stanie samochód otworzyæ bez ¿adnego problemu.

Co mo¿e powodowaæ tego typu usterki? Ostatnio wymieniany by³ akumulator (nowy zosta³ zakodowany, wjecha³ AGM 90Ah/900A), ³adowanie sprawdzane z menu w liczniku - przy temperaturach +5 stopni wynosi miêdzy 14.5-14.7V. Jedyna usterka jakiej jestem ¶wiadomy i któr± bêdê stara³ siê rozwi±zaæ jak najszybciej to niezawsze niedomykaj±ce siê drzwi prawe tylne, zamek próbuje je doci±gn±æ, ale "odbijaj±" i stawiam na koñcz±cy siê zamek. Macie jakie¶ propozycje co sprawdziæ, zanim gdzie¶ siê udam celem rozwi±zania tej przypad³o¶ci? Mocno przeszukiwa³em bimmerfest, natomiast nie znalaz³em podobnego w±tku, tutaj równie¿ na taki problem siê nie natkn±³em.

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Klamki dokodowane do samochodu? Sterowniki maj± najnowsze oprogramowanie?
    Kiedy wymienia³e¶ bateriê w kluczyku?
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Plexi36
    Do³±czy³
    Mar 2019
    BMW
    G12 750LiX
    Sk±d
    Be³chatów
    Bateriê w kluczyku wymieni³em jakie¶ dwa tygodnie temu. Sterowniki nie by³y aktualizowane - a przynajmniej ja tego nie robi³em i nikogo o to nie prosi³em. Klamki chyba s± dokodowane - nie by³y wykodowywane w ka¿dym razie, na pewno nie przeze mnie, ja równie¿ ich nie wymienia³em, raz wyj±³em klamkê w drzwiach kierowcy, ¿eby poprawiæ jej mocowanie, ale niczego nie wypina³em. Generalnie jak samochód jest rozbudzony, lecz zamkniêty - to CA dzia³a bez zarzutu, drzwi siê otwieraj± z ka¿dej klamki, czasami z opó¼nieniem, ale generalnie bezproblemowo. Problem pojawia siê w momencie, gdy samochód siê u¶pi, czyli tak po jakich¶ 20 minutach, nie mierzy³em tego czasu dok³adnie - wtedy mogê zatañczyæ ka¿dy taniec rdzennych plemion Ameryki i samochód jest niewzruszony.

Radekk
    Go¶æ
    Pisz do laso , to ci to ogarnie

Moderator Mod Awatar BOSS
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    740i
    Sk±d
    Dolny Slask
    Cytat Zamieszczone przez Plexi36 Zobacz posta
    5. Dodatkowo, nie do koñca dzia³a system Comfort Access. Tzn. gdy samochód jest u¶piony (nie ¶wieci siê przycisk od fotela) to nie jestem w stanie auta otworzyæ z ¿adnej klamki. Natomiast je¶li samochód rozbudzê kluczykiem to ca³y system dzia³a prawid³owo, z ka¿dej klamki jestem w stanie samochód otworzyæ bez ¿adnego problemu.
    To bym tak zostawil - przynajmniej dluzej bedziesz sie cieszyl autem bo taka "usterka" to duze utrudnienie dla zlodzieja
    Ka¿dy cz³owiek jest jak ksi±¿ka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkowaæ te z³e !!!

Podobne w±tki

1. [wnêtrze] Do³o¿enie foteli z pamiêci±
    Przez bumere32 w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 20-06-2016, 09:03
  2. Problem z pamiêci± fotela
    Przez nbe32 w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 15-12-2013, 20:49
  3. fotele z pamiêci± problem
    Przez aras232 w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 12