Cze¶æ,
Od pewnego czasu borykam siê z do¶æ irytuj±cym problemem z pamiêci± samochodu (E66 2007 rok, 750Li). Mianowicie:
1. Samochód nie pamiêta zupe³nie g³o¶no¶ci radio/CD/DVD na jakiej zakoñczono odtwarzanie i zawsze gdy odpalam samochód ju¿ po jego pe³nym u¶pieniu, to radio jest wyciszone na maxa.
2. Samochód nie pamiêta ostatnich po³±czeñ telefonicznych, gdy tylko siê u¶pi to po kolejnym odpaleniu pamiêta jakie¶ sprzed kilku miesiêcy.
3. Samochód nie pamiêta piosenki na jakiej zakoñczy³ odtwarzanie, gdy np. odtwarzam p³ytê CD - nie wiem akurat, czy powinien pamiêtaæ, ale no có¿ - nie pamiêta.
4. Zdarza siê, ¿e wariuje trochê g³o¶no¶æ radio - czasami w korku g³o¶no¶æ radio leci mocno w górê bez ¿adnego powodu czy mojej akcji.
5. Dodatkowo, nie do koñca dzia³a system Comfort Access. Tzn. gdy samochód jest u¶piony (nie ¶wieci siê przycisk od fotela) to nie jestem w stanie auta otworzyæ z ¿adnej klamki. Natomiast je¶li samochód rozbudzê kluczykiem to ca³y system dzia³a prawid³owo, z ka¿dej klamki jestem w stanie samochód otworzyæ bez ¿adnego problemu.
Co mo¿e powodowaæ tego typu usterki? Ostatnio wymieniany by³ akumulator (nowy zosta³ zakodowany, wjecha³ AGM 90Ah/900A), ³adowanie sprawdzane z menu w liczniku - przy temperaturach +5 stopni wynosi miêdzy 14.5-14.7V. Jedyna usterka jakiej jestem ¶wiadomy i któr± bêdê stara³ siê rozwi±zaæ jak najszybciej to niezawsze niedomykaj±ce siê drzwi prawe tylne, zamek próbuje je doci±gn±æ, ale "odbijaj±" i stawiam na koñcz±cy siê zamek. Macie jakie¶ propozycje co sprawdziæ, zanim gdzie¶ siê udam celem rozwi±zania tej przypad³o¶ci? Mocno przeszukiwa³em bimmerfest, natomiast nie znalaz³em podobnego w±tku, tutaj równie¿ na taki problem siê nie natkn±³em.

Odpowiedz z cytatem