Cze¶æ. Tak jak w tytule: jak chcê przyciskiem na konsoli zamkn±æ drzwi to zamyka wszystkie oprócz drzwi pasa¿era z przodu. Co mo¿e byæ winowajc±? Modu³ drzwi czy sam zamek?
Cze¶æ. Tak jak w tytule: jak chcê przyciskiem na konsoli zamkn±æ drzwi to zamyka wszystkie oprócz drzwi pasa¿era z przodu. Co mo¿e byæ winowajc±? Modu³ drzwi czy sam zamek?
A zamykaj±c pilotem zamyka prawid³owo?
Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms
taak. z kluczyka nie ma nigdy problemu.
ok. dorwa³em sterownik drzwi, wymieni³em i póki co chodzi dobrze. zobaczymy jak to bêdzie z czasem. dam znaæ... Mam teraz inny problem poniewa¿ przesta³o mi dzia³aæ fotochromatyczne lusterko (¶ciemnianie) oraz doci±ganie drzwi. Rozumiem ¿e muszê po prostu zakodowaæ te funkcje w nowo do³o¿onym module za pomoc± NCS...?
Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 11-12-2019 o 11:30 Powód: Edytuj posty zamiast pisaæ jednego pod drugim!
Nie tyle co zakodowaæ, jak przypisaæ te modu³y
Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
Henry Ford
Henry Ford
High to pe³na wersja modu³u.
oznaczenia s± nastêpuj±ce:
TM E65 BT HIGH 12V
61.35-6964139.9
SIEMENS VDO 5WK48002A HW 05 / SW 6.12.11 / AL 01
Modu³ dobiera³em wg VIN'u samochodu.
No ok... Wygl±da na to ¿e winowajc± by³ modu³. Teraz za ka¿dym razem drzwi zamykaj± siê i otwieraj± przyciskiem od wewn±trz.
Tyle tylko ¿e nie dzia³a doci±g (soft close) i ¶ciemnianie lusterka. W ncs i nsc dummy wiem który modu³ muszê odnale¼æ ale zupe³nie siê nie orientujê który wpis mam zmieniæ. :-(
Ma kto¶ mo¿e jak±¶ ma³± ¶ci±gawkê do tego ??