Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 60

Wątek: V8 czy V12

7ka
    Gość
    pragne zauwazyc jedna rzecz...

silnik V8 4,4 a V12 5,4

srednica cylindra ;)

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez bitek-bitek
    Kolego jak widzisz czy V12 czy V8 mają mało koni z 1 cylindra, i żaden z nich nie jest wysilonym silnikiem. Porównaj sobie do aut 4 cylindrowych które mają po 200-250 koni.
    Dla mnie takie rzeczy są chore i zawsze będą!
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Początkujący Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez NikosWariat
    moje 4,4 v8 aktualnie ma 338 koni
    czy mógłbyś rozwiną tą wypowiedz w jakimś osobnym temacie jestem bardzo ciekawy co tam siedzi u ciebie pod maską i w jaki sposób uzyskałeś takie wyniki

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 Manual
    niestety nie , jak masz dużo pieniędzy i odpowiednie auto to zapraszam na pw jak to mówili wiedza kosztuje

Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)

Dieslu, jeśli Cie wyprzedzam, to nie dlatego że chce się ścigać, ale dlatego że śmierdzi !

Vip Vip Awatar Johnny_Bravo
    BMW
    750i
    niestety nie , jak masz dużo pieniędzy i odpowiednie auto to zapraszam na pw jak to mówili wiedza kosztuje

kolego nie pisz tak bo cię zaraz inni pojada ze maja auta ważące 1100Kg mające silnik 2.0TURBO i maja 350-480KM a takich aut w Polsce jest bardzo dużo... i oni ci napiszą masz pieniądze to stan na linii od 0-100 do 200- 300 jak wolisz....

wiec nie odpowiadaj ze jeśli masz pieniądze napisz wiedza kosztuje... bo greg czy ktoś inny wystawi ci fakturę... lepiej napisz tajemnica zawodowa albo coś...

pamiętaj jeszcze jedno ze porządne zawieszenie do auta np TEIN kosztuje więcej niż większość aut na tym forum...a ktoś je wkłada do hondy.....

pyzatym co to za wynik u ciebie jak byś miał 20tys zl (nie dużo na nasze realia) wycieczka na stronę *.com zakupujesz zestaw 2x turbo kolektory dolot i kompa oraz cala resztę bez intercollera i masz pod 400KM i 600Nm

jeśli masz pieniaszki napisz podam linka gdzie co i jak :)

BEZ OBRAZY

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 Manual
    Kolego mam prośbę te forum nie służy do tego

jeśli czujesz się taki mocny w słowach akutalnie robię Corse A Z20LET , wyciągnięty z calibry , w calibrze miał 480 kucy przed rozebranej jej .

więc akurat źle trafiłeś .....

pytanie czy mogę odpowiedzieć odpowiedziałem nie ale mogę zrobić ja ma kasę

a co do gotowców to turbo itp to ich nie polecam

a co do Grega że może mi wystawić fakturę hmm .... interfejs i bus załatwia mi któryś miesiąc wiec faktycznie może jak mi go załatwi to faktura się przyda

Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)

Dieslu, jeśli Cie wyprzedzam, to nie dlatego że chce się ścigać, ale dlatego że śmierdzi !

Super Moderator Awatar Anatol
    BMW
    e38 735 iA
    Kolego mam prośbę te forum nie służy do tego

jeśli czujesz się taki mocny w słowach akutalnie robię Corse A Z20LET , wyciągnięty z calibry , w calibrze miał 480 kucy przed rozebranej jej .

więc akurat źle trafiłeś .....

pytanie czy mogę odpowiedzieć odpowiedziałem nie ale mogę zrobić ja ma kasę

a co do gotowców to turbo itp to ich nie polecam

a co do Grega że może mi wystawić fakturę hmm .... interfejs i bus załatwia mi któryś miesiąc wiec faktycznie może jak mi go załatwi to faktura się przyda

Proponuje prywatne sprawy załatwiać na PW .Co do tego co możesz /nie możesz hmmmm .... napewno pisać możesz ;D .....

Vip Vip
    BMW
    e38 750iL, e66 750iL :)
    Kronos a co to za różnica gazować v8 m60/m62 czy v12 m70/m73 ?

Hmm niech pomyślę... może koszt instalacji ?

Nokoś może napiszesz jak te koszty się kształtują dla instalacji "bezproblemowych" poszczególnych silników.. (myślę o czymś porządnym może nie topowym ale takim które daje radę)
    Myślę że skoro v12 jest takie archaiczne to nie potrzebuje tak dobrego sprzętu do gazu jak v8.. (może się skuszę :D .. dawno nie byłem w stolycy.. :] )

Pozdrawiam.

Vip Vip Awatar Johnny_Bravo
    BMW
    750i
    NikosWariat -> myślę ze na sie najlepiej na gazie.... prawda poczytałem troszkę właśnie?

a co do mocy 740 NikosWariat może ma związek instalacja ? http://www.youtube.com/watch?v=XehdCa9z9rE

Jak bym mail założyć gaz przejechał bym sie do ciebie :
    ul. Poznańska 52, Jawczyce
    05-850 Ożarów Mazowiecki

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Nikoś to niedługo z tego m60 wyciśnie z pińcet koni, bo co kolejne forum to mu moc ciągle wzrasta...

Nikoś - ten silnik chodzi jak traktor... a jak monetę postawiłeś w poprzek silnika , między żeberkami osłony, to będzie stała, nawet w najbardziej rozklekotanym m60 ...

Uprawnienia umieszczania postów