Maska się trzyma w każdej pozycji ?
Przerabiałem temat niedawno osobiście ... Wymieniłem linki na nowe ori i ... lipa ... otwierał pierwszy zamek (od strony kierowcy) a drugi dalej nie ... No to zdemontowałem zamki i wyczyściłem i nasmarowałem (zaczęły chodzić leciutko) ... i dalej lipa ... zamek od strony pasażera zużyty / uszkodzony i był potrzebny zbyt długi skok linki żeby go otworzyć nawet po max skróceniu na regulacji ... No to włożyłem 2 nowe zamki ;-) działa jak złoto - ledwo rączkę otwierania maski ruszę ;-) upierdliwa robota z linką i musiałem szczypcami chirurgicznymi przez otwory nerek otwierać zatrzaśnięte zamki bo mi się linka od ciągania na siłę zerwała ...
U mnie problem okazał się błahy. Okazało się, że trzpienie były za mocno wkręcone. Wykręciłem je lekko i działa idealnie.
Było BMW e32 750 V12
Ja też potwierdzam, że to odboje, czy tył czy przód, jak nie da się ich rozruszać (nie zawsze się daje) to raz na 5-6 lat trzeba wymienić - auto mam już 12 lat i przerabiałem temat kilkukrotnie i z tyłu i z przodu.
Tanie są oryginalne - chyba coś koło 30-40zł, a wykręca się je ręką z karoserii.