Strona 32 z 58 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 573

Wątek: Jak wygląda 16-letnie BMW E65 z przebiegiem 400 000 km?

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Wg mnie jak wymieniać to wszystko, druga sprawa bez normalnych fotek bym nie kupił. Jaki kod koloru tego kompletu ?

Zaawansowany Użytkownik Awatar Pan_Samochodzik
    BMW
    e65 730d
    Cześć Elvis, ja znam tylko swój kolor jako BEIGE NASCA (chyba miałem gdzieś kod koloru ale po formacie kompa wszystko poszło się kochać).
    Te z aukcji nie wiadomo jaki mają kod koloru.
    Nie pasuje mi także to zaciemnienie akurat na fotelu kierowcy - albo to cień albo plama albo tak wytarte siedzisko.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Plexi36
    BMW
    G12 750LiX
    Jeśli u siebie nie masz wentylacji to z tyłu nie masz kanapy ze skórą perforowaną - więc i tak pasowałoby zmienić. No 1.5k to spora kwota, ale myślę, że zdecydowanie do negocjacji, podobnie jak to, że facet może dosłać więcej fotek tych foteli :)

Vip Vip
    BMW
    brak

W ciemno to tego na pewno nie kupuj, żeby nie było fuckup'u. Jak gościowi będzie zależało na sprzedaży to cyknie parę fotek więcej, jaki to problem. Tłumaczenie, że fotele leżą zafoliowane i czekają na wysyłkę śmierdzi na kilometr. Co do kanapy, jak kupisz zwykle komforty bez wentylacji (ale koniecznie z grzaniem plus ew. masaż), to kanapy zmieniać nie musisz. Natomiast w przypadku wentylacji kanapa ma perforowaną skórę, tak jak fotele przednie, jak napisał ktoś wyżej
    Ostatnio edytowane przez lukasz740 ; 01-09-2020 o 13:43

BMW
    e65 730d
    No właśnie Pan sprzedawca nie odpisuje, zdjęć również nie dosłał.
    Z tym kompletem już mi przeszło właśnie przez zwykłą kanapę.
    Zobaczymy, będę szukać dalej a jeśli coś się Wam rzuci w oczy jak Łukaszowi to wrzućcie linka :)

Jeśli dobrze rozumiem, to kupuję zestaw (fotele+kanapa) z 3 modułami = 2 x fotel + 1 x kanapa, zgadza się?

Vip Vip
    BMW
    brak
    Jeżeli mnie pamięć nie myli, to jeśli kanapa nie jest również komfortowa, tj. elektrycznie sterowana w kilku płaszczyznach (z podłokietnikiem z drewnianą wstawką, z regulacjami po bokach jak w przednich siedzeniach) to do kanapy nie masz oddzielnego modułu. Jak zmieniałem sporty na komforty, miałem grzaną tylną kanapę, kupiłem kanapę w komplecie z komfortami również grzaną i wystarczyło tylko wyjąć siedzisko, odpiąć wtyczki, wyjąć oparcia odkręcając uprzednio kilka śrubek, włożyć nowe części w odwrotnej kolejności i tyle. Modułu do kanapy żadnego nie potrzebowałem i nic tam nie zmieniałem. Ale do siedzeń przednich na 99% potrzebujesz moduły plus jeszcze panele sterujące w przedni podłokietnik- i to jest droga zabawa jeśli nie uzgodnisz zakupu tych części od razu ze sprzedającym fotele. Potem te graty będą kosztować Cię pewnie 50-70 % ceny samych foteli.
    Jeśli natomiast polujesz na kanapę "komfort" to po pierwsze, będzie mega ciężko (mało tego jednak wyszło), a po drugie, należałoby się dowiedzieć u kogoś bardziej obeznanego w temacie rozbiórek E65/E66 czy aby przypadkiem jej montaż nie będzie wymagał spawania do karoserii dodatkowych wzmocnień/ uchwytów. Pamiętam doskonale, że doposażenie E38 w taki bajer właśnie tego wymagało i to właśnie skutecznie powstrzymało mnie kiedyś przed realizacją tej modyfikacji.
    Ostatnio edytowane przez lukasz740 ; 01-09-2020 o 21:37

Zaawansowany Użytkownik Awatar Plexi36
    BMW
    G12 750LiX
    Nie wymaga spawania, ale sama wiązka wygląda tak przerażająco, że zrezygnowałem z tego...

https://www.youtube.com/watch?v=n5cli66qUQE

BMW
    e65 730d
    OK, dzięki Panowie, nie wiedziałem i dobrze, że mi powiedzieliście.
    Ja nie mam z tyłu grzania i jeśli dobrze rozumiem, to po zakupie kanapy z modułem i tak musiałbym ciągnąc wiązki?

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez Pan_Samochodzik Zobacz posta
    Też myślałem nad Densionem i ogólnie to poluję na wyświetlacz MMI 2 z polifta.
    Jak trafię w dobrym stanie i cenie to kupię bez zastanowienia.
    Tutaj dension daje radę bo chyba zachowuje sterowanie z kierownicy jeśli dobrze pamiętam.

Pytanie z innej beczki. Przeglądam oferty kierownic i niektóre z nich mają odbity ślad poduszki:

To naturalny efekt czy ślad po regeneracji?
    To niestety taki fackup BMW... niestety kazda kierka sport ma taka skaze...

Fotelami z tej aukcji sie nie ma co podniecac - wygladaja na kompletne golasy... bedzie super jak chociaz przod grzane beda w co watpie...
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

BMW
    e65 730d
    Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    To niestety taki fackup BMW... niestety kazda kierka sport ma taka skaze...

Fotelami z tej aukcji sie nie ma co podniecac - wygladaja na kompletne golasy... bedzie super jak chociaz przod grzane beda w co watpie...
    Dzięki BOSS, tych kierownic trójramiennych jest w beżu tak niewiele, że jeśli pojawi się pojawi się ładna sztuka z poduszką to już wiem, żeby nie wybrzydzać.
    Odnośnie foteli to obawiam się, że po wstawieniu komfortów tylko na przód auto będzie sprawiało wrażenie składaka.
    Znowu za kompletne zestawy z kanapą życzą sobie panowie po 3k a ich stan (szczególnie foteli kierowcy) oceniam na gorszy niż mam obecnie w aucie.
    No nic, pozostaje cierpliwe szukanie czegoś sensownego.