Strona 34 z 58 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 573

Wątek: Jak wygląda 16-letnie BMW E65 z przebiegiem 400 000 km?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E65 730D 2007
    Cytat Zamieszczone przez Plexi36 Zobacz posta
    Nie wymaga spawania, ale sama wiązka wygląda tak przerażająco, że zrezygnowałem z tego...

https://www.youtube.com/watch?v=n5cli66qUQE
    Ja się też przymierzam do doposażenia tylnej knapy komfort tylko nie mogę narazie ustrzelić kanapy w choć podobnym kolorem do mojego. Na all jest tylko szara tylna komfortowa za 600zł gdyby była jasna juz bym ja kupił i przemalował a ciemny kolor ciężko zakryć .
    Instalacje kupiłem całego wnętrza z 6.0 na fullu za parę stów i z niej wycinam co mi potrzeba. Po rozwinięciu tylnej wiązki podpięcie wygląda banalnie tej kanapy. Np Dzis dokładałem zmieniarkę cd gdyż nie miałem u siebie i działa(jak wszystko ogarnę napisze jakiś toturial jak to podpiąć bo wszystko kataloguje zdjęciami)
    Ostatnio edytowane przez ukkkii ; 06-09-2020 o 20:11

Vip Vip
    BMW
    brak

Cytat Zamieszczone przez Pan_Samochodzik Zobacz posta
    Ok, super, mam dzięki Tobie dobre porównanie cenowe.
    Najbliżej mam do http://www.xenon-serwis.pl/, który poleca Przemo.
    Wiem też o http://regeneracja-hc.com/
    Zastanawiam się (z racji obecnie małej ilości wyjazdów służbowych) czy nie zmierzyć się z tym samemu?
    Jednym z ostatnio zasłyszanych protipów było namoczenie lamp w ciepłej/gorącej wodzie przed rozklejaniem.
    Ktoś się z tym spotkał?
    I podobno w e65 były stosowanie dwa rodzaje klejów - twardy i miękki? Ktoś, coś?
    Przedlift ma na pewno twardy, rzekłbym kur@#sko twardy. Ja próbowałem nawet podgrzewać jedną lampę w piekarniku, zmieściła się do starej kuchenki Amica, którą mam w warsztacie do lakierowania proszkowego małych elementów. Niestety nawet z pomocą płynu do rozklejania (https://allegro.pl/oferta/plyn-prepa...0ml-9189397571) klej nie chciał specjalnie puścić. Lampa szybko stygnie i trudno jest utrzymać temperaturę powyżej 130 stopni, która jest wymagana do poprawnego działania płynu. Koniec końcem zużyłem dwa płyny, a tylko zniszczyłem lampę. W pewnym momencie pękł klosz. Co więcej, przy którymś z kolei podgrzewaniu termostat w piekarniku wyłączył grzanie przy 170 stopniach, co już wtedy zaowocowało zbieleniem połowy klosza i już tak naprawdę był do wyrzucenia. Wątpię więc, że profesjonalne rozklejanie opiera się na tej metodzie- chyba, że ten płyn jest bardzo tani "w hurcie", a tylko ten rozlewany w pojemniki sprzedają o wiele drożej. Wydaje mi się natomiast, oglądając kilka kompletów lamp od E65 po kompleksowej regeneracji, że aż tak wysoką temperaturą nie są one traktowane. Może faktycznie kąpiel w jakieś bliskiej 100 stopni kąpieli zawierającej wodę z jakimś środkiem powierzchniowo-czynnym dałaby lepszy efekt. Na pewno nie ma ryzyka, że podda się wtedy klosz czy obudowa, o ile nie wlejesz tam oczywiście nic wyjątkowo żrącego.
    Ostatnio edytowane przez lukasz740 ; 06-09-2020 o 21:06

Zaawansowany Użytkownik Awatar Plexi36
    BMW
    G12 750LiX
    Jak chcesz te lampy robić to odezwij się do HIDretrofit (https://hidretrofit.pl/) i weź od razu soczewki, jak ktoś wcześniej polecał. Różnica będzie kolosalna - sam się na taki zabieg przymierzam, bo moje lampy o to proszą.
    Jaka może być różnica zobaczysz tu: https://www.youtube.com/watch?v=qWhCyfqxc6M
    Tak, to E38, ale w E65 będzie bardzo podobnie - te soczewki, które siedzą w E65 nie są najgorsze, ale może być lepiej :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Pan_Samochodzik
    BMW
    e65 730d
    Panowie, google milczy na temat evorx 2 a chciałbym o tym poczytać.
    Macie jakieś bardziej precyzyjne wskazówki?

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

BMW
    e65 730d
    ,Dziękuję Cursor, szukałem pod frazą "evorx 2" i dlatego nie znalazłem.
    Zaraz się zdoktoryzuję w temacie :)

BMW
    e65 730d
    To ma tak działać jak na tym filmie?:

Przecież ja będę oświetlał podwozia samolotów a od kierowców tirów dowiem się wiele szczegółów o mamie ;P
    https://www.youtube.com/watch?v=ZIYjHn6VkEQ
    Chyba tylko fiat ducato załadowany krawężnikami będzie świecił wyżej :D
    Ostatnio edytowane przez Pan_Samochodzik ; 08-09-2020 o 10:06

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez Pan_Samochodzik Zobacz posta
    Przecież ja będę oświetlał podwozia samolotów a od kierowców tirów dowiem się wiele szczegółów o mamie ;P
    O ile dobrze się domyślam to filmik zrobiony jest na światłach drogowych, więc używając ich zgodnie z przepisami nikgo nie będziesz oślepiał.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Plexi36
    BMW
    G12 750LiX
    Filmik jest zrobiony na zwykłych światłach mijania - można to łatwo zaobserwować po krzywej odcięcia :) Wysokość światła przecież nie ma żadnego znaczenia bo jest regulowana osobno i jak umieścisz soczewkę w swojej lampie to nie będzie świeciła w niebo, jeśli ją ustawisz tak, jak powinna być ustawiona. Na filmiku mogli nie mieć soczewki umieszczonej w lampie a np. położoną na stole i to już Ci wpłynie na to, gdzie ona świeciła :)

Wysokość świecenia nie podlega tutaj żadnemu sprawdzaniu - bardziej liczy się to, jak wygląda to światło, ile go jest, jakie jest odcięcie, a tu widać na filmiku, który przesłałeś i który ja przesłałem - kolosalną różnicę.

BMW
    e65 730d
    Ok, rozumiem, dzięki za wyjaśnienie.