Strona 24 z 85 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 854

Wątek: Witam wszystkich znalazłem e32 dla siebie

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E34
    Cytat Zamieszczone przez yaz Zobacz posta
    Jeden ze sposobów.

Może nie zadziałać na zbiorniki, ale spróbować nie zaszkodzi.
    dokładnie jest to ta metoda z racji iż ja bardziej może nie sega ale ja kocham Amigi to kilkanaście sztuk dla znajomych czy nawet już kilkadziesiąt zrobiłem z g....żółtego wręcz na białe jak nówki, czasem po prostu trzeba powtarzać operacje 2 razy dziennie przez 4-5 dni żeby był sztos...ale nie da się przegiąć, czyli nie zrobi się plam czy coś, gdy tak się dzieje czynność powtarza się do skutku

ja używam do tego celu wody utlenionej w żelu 18%, ale mało jest spotykana tzn nie w każdym sklepie, ale 12% tez wystarcza w zupełności czasem wystarcza 2 dni słoneczne bo ja daje na parapet na zewnątrz i wsio słonce robi wszystko za mnie :) nie polecam wody utlenionej zwykłej bo trzeba pojemniki transparentne a do większych elementów nie wyjdzie ;/ dlatego woda w żelu 12-18 i owinąć rzecz folia przezroczysta i na słonce
    Ostatnio edytowane przez Witboy ; 07-12-2019 o 10:12

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E34
    no będzie tylko odpalana i w przód 1 metr i w tył jeden metr żeby koła się nie zastały :) wiele manewru nie ma, natomiast auto do kwietnia myślę ze nie wyjedzie z obrębu garażu, wszelkie prace z dodatkami, plastikami, spinkami będę wykonywał w garażu

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E34
    jest na te plastiki bardzo łatwy sposób natomiast wymaga czasu ok 3-4 dni, kosztowo tez nie jest to jakoś strasznie drogie ok 10 zł, wentylacja powiem tak maluch tam stał od 93 roku i zero rdzy :)

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK

Co do plastików to tak jak napisał jpj , wyczyść i pomaluj. Zrobiłem tak w mojej, fakt ,że kolor czarny i wyglądają jak nowe :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E34
    u mnie jest tez Silbergrau Hell i zrobię fotorelacje ich renowacji i wyjdą jak nowe :) uwierzcie robiłem tego typu plastiki naście razy i zawsze efekt jak nówki ...ale skoro niby były dostępne nówki to chciałem nówki...ale się zrobi na lale :) myślę ze będziecie w szoku bo mało kto zna te metodę renowacji białych i szarych plastików od zażółcenia

Doświadczony Użytkownik Awatar bombel89
    BMW
    E32 735iA 92' E39 528iAT 97'
    Ty pokaż zdjęcie tego garażu i ten wjazd, ciekaw jestem jak to wygląda

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E34
    Cytat Zamieszczone przez bombel89 Zobacz posta
    Ty pokaż zdjęcie tego garażu i ten wjazd, ciekaw jestem jak to wygląda
    będę w święta na przepalenie auta to postaram się zrobić zdj albo może przed świętami, garaż jak garaż e32 w longu wchodzi na styk...ale darowanemu koniowi ....tym bardziej ze zamknięte pomieszczenie odmalowane na biało dwa grzejniki płytki na podłodze to rewelacja jak dla mnie no i za to nie płace...
    szkoda tylko ze kanału tam nie ma, ale jest obok w garażu ale wjazd ciężki tez w tym 2 garażu, bo ojczulek to typ zbieracza i nie sprząta w garażu :d nawet w tym pomieszczeniu gospodarczym musiałem ostre porządki zrobić aby weszło e32 no ale....skoro i tak po sprzedaży fiata 126p w wersji eksportowej z 50 tys przebiegu, zrobiło się wolne miejsce to grzech nie skorzystać :)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    Skoro nie zamierzasz nią wyjeżdżać przez całą zimę to zamiast ją przepychać żeby nie odkształciły się opony to ja postawiłbym ją na kobyłkach i problem z głowy. Ja swoją generalnie też nie jeżdżę zimą ale od czasu do czasu jak jest sucho i ładna pogoda to wyjadę z garażu i zrobię ze 30km.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32
    Dokładnie, jak jest mroźno, ale słonecznie i sucho to zawsze raz miesiącu zrobię paręnaście dobrych km. Takie stanie przez całą zimę w bezruchu nie jest dobre dla samochodu.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E34
    no jak będzie w któryś dzień sucho i bez soli to zrobię mała rundkę :) wszystko zależy od pogody najgorszy jest wyjazd i wjazd...