Ostatnio edytowane przez steezblvck ; 06-07-2023 o 20:59
Jak dobrze wypolerujesz to drewno to będzie dużo mniej widać. Żeby to naprawić to trzeba ściągnąć stary lakier i polakierować od nowa. Jak nie masz w tym doświadczenia to liepiej sie za to nie bierz.
Nie jestem pewny czy to drewno nie można zaadoptować z gałki bez chromu ,a takich drewienek jest pełno. To drewno bez problemu się demontuje.
Faktycznie, nie wiedziałem że ten środkowy fragment można zamienić, a tu się okazuje że na olx jest po kilkadziesiąt złotych. Dzięki za podpowiedź :)
Na podstawie nowych doświadczeń jak układałem podłogę w domu, polecam zrobić następująco.
Rozebrać.
Oszlifować ze starego lakieru - który to konkretnie pękł - na zero, na gładko. Zakończyć na papierze 240.
Odtłuścić
Użyć olejowosku twardego Osmo 3032.
Wyrównać po pierwszej warstwie drobnym papierem. W razie potrzeby 240, a ostatecznie 400.
Nałożyć drugą cienką warstwe.
Gałka będzie idealna, tą metodą trudno coś zepsuć. Wosk parę zł kosztuje, mogę podesłać mały słoiczek, dużo mi zostało. Jest mega wydajny.
Dziękuję bardzo za odpowiedzi i propozycję z woskiem. Oczywiście chwilę po napisaniu posta ktoś wystawił taką gałkę na olx za 2 stówki, i to nieuszkodzoną, także problem sam się rozwiązał. Swoją drogą jeżeli ktoś szuka rzadszych rzeczy do e38 to polecam zajrzeć, oprócz tej gałki mają np. fotele komforty ze stolikami i multimedialny podłokietnik z tyłu