Ostatnio edytowane przez steezblvck ; 06-07-2023 o 20:59
Jak dobrze wypolerujesz to drewno to będzie dużo mniej widać. Żeby to naprawić to trzeba ściągnąć stary lakier i polakierować od nowa. Jak nie masz w tym doświadczenia to liepiej sie za to nie bierz.
Nie jestem pewny czy to drewno nie można zaadoptować z gałki bez chromu ,a takich drewienek jest pełno. To drewno bez problemu się demontuje.
Faktycznie, nie wiedziałem że ten środkowy fragment można zamienić, a tu się okazuje że na olx jest po kilkadziesiąt złotych. Dzięki za podpowiedź :)
Dziękuję bardzo za odpowiedzi i propozycję z woskiem. Oczywiście chwilę po napisaniu posta ktoś wystawił taką gałkę na olx za 2 stówki, i to nieuszkodzoną, także problem sam się rozwiązał. Swoją drogą jeżeli ktoś szuka rzadszych rzeczy do e38 to polecam zajrzeć, oprócz tej gałki mają np. fotele komforty ze stolikami i multimedialny podłokietnik z tyłu
Na podstawie nowych doświadczeń jak układałem podłogę w domu, polecam zrobić następująco.
Rozebrać.
Oszlifować ze starego lakieru - który to konkretnie pękł - na zero, na gładko. Zakończyć na papierze 240.
Odtłuścić
Użyć olejowosku twardego Osmo 3032.
Wyrównać po pierwszej warstwie drobnym papierem. W razie potrzeby 240, a ostatecznie 400.
Nałożyć drugą cienką warstwe.
Gałka będzie idealna, tą metodą trudno coś zepsuć. Wosk parę zł kosztuje, mogę podesłać mały słoiczek, dużo mi zostało. Jest mega wydajny.