Ale one też nie nadają się na brzydką pogodę ;)
Ale one też nie nadają się na brzydką pogodę ;)
No to ostatnio przekroczyłem 100tys km. Auto kupiłem z 60tys czy jakoś tak, także trochę już pojeżdżone. No i nie wyobrażam sobie zastępstwa tego samochodu - nawet zakładając, że mogę kupić cokolwiek nowego, to nie ma za bardzo co, bo nowe normy emisji spalin, nowe wymagania, auta zawsze większe, cięższe, więcej ekranów zamiast przycisków, a nowe BMW wyglądają olabogajapierdziele. Wracałem ostatnio, jak to u mnie zwykle bywa, z Łodzi na śląsk autostradą A1 - kilkuletnia autostrada gorsza niż typowa droga w Rumunii (sprawdzone). Pofalowana jest tak, że jak tam jechałem ostatnio sportowym niskim betonem, to cieżko było powyżej 100 nie powybijać sobie zębów. I M760 po tych falach 200kmh jako jedyne auto na drodze :D Uwielbiam.
I swoją drogą - auto w końcu od jakiegoś czasu na czeskich blachach. 1.5 roku czekałem po wpłaceniu pełnej kwoty (netto na eksport) aż mi wydadzą dokumenty po wykupie z leasingu. Niestety Sikora się tutaj mocno nie popisał, wzieli moją kasę i wydali na inne zobowiązania, a ja czekałem, czekałem, czekałem... I bym się wkurzył, gdyby nie fakt, że w tym czasie płacili OC+AC i dali darmo komplet opon nowych dodatkowo. Ale jak lubię ich serwis, tak z resztą bywa różnie.
Ten fragment A1 od okolic lotniska Pyrzowice na południe - dramat! Przy 130 km/h na jednej górce myślałem, że silnik zostawiłem za sobą. Ograniczenia ustawione na 110 km/h a i tak momentami taka prędkość wydawała się zbyt wielka.
Ale się nie mogę doczekać :D Pierwszy "mod" xD
Miałem w ogóle kupić Vorsteinery, ale się zawiesiłem z zakupem jak były dostępne 1.5roku temu i dzisiaj do 7er nie ma mniejszych niż 22" :O Wziąłem więc oryginalne 20" Alpiny, w sumie nigdy nie miałem na aucie.
Super koła :) ile trzeba dać za nie ?
Spoko ładne, a teraz już nie robią ze schowanymi wentylami? Myślałem że to taki sznyt Alpiny.
Nie ma dekielka to i nie ma gdzie schować wentyla.
Fajne
Masz jak sprawdzic jakie po VIN masz hamulce? ( tarcze i klocki)
Dzięki
Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."
Koła 20.3tys (chyba netto, tak na firme poszło) za komplet, czyli z czujnikami i założeniem opon moich. Jeszcze w górach śnieg leży, także zmienię koła nie wiem kiedy, może przyszły tydzień albo za dwa.
Wentyle faktycznie normalne, ale znów trzeba pamiętać, że są to te z czujnikami ciśnienia, to nie jest już prosty Schrader jak kiedyś.
@Bezi
Ale po co po VIN? To się zmieniły w M760 w trakcie produkcji?
Hej.
Ja u siebie w 740d robiłem swap. I mnie zastanawia czy w 760 są takie same jak mam teraz
Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 06-04-2022 o 15:38
Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."