Cześć
czy ktoś kiedys próbował zrobić odbicie telefonu na ekranie głównym w sojej F?
czy to się udało i czy jest zadowolony?
Cześć
czy ktoś kiedys próbował zrobić odbicie telefonu na ekranie głównym w sojej F?
czy to się udało i czy jest zadowolony?
Bez dodatkowego hardware'u w samochodzie nie zrobisz tego.
Wpisz w google:
"smartphone mirror bmw f01"
wyskakują jakieś filmy i strony. Na węgierskiej jest coś do CICa.
widziałem kilka urządzeń ale w cenie całego ekranu android (oczywiście chińczyk) który już sam w sobie ma większe możliwości.
jestem za tym aby zachować jak najbardziej oryginalny wygląd i stan auta, dlatego pytałem, czy wogóle jest sens bawić się w to i czy ktoś robił i jest zadowolony...albo nie :)
mam ekrany z tyłu i mogę podpiąć obce urządzenie ale na przód teog raczej nie przeniosę.
w CIC navi jest jaka jest, dlatego myśląłem o mirror żeby korzystać z google maps
Hipotetycznie jak masz tuner, to można "nadawać" obraz z telefonu na monitor. Do tego kodowanie, że można oglądać TV podczas jazdy + urządzenie, które "nadawałoby" obraz i powinno śmigać. Co do NAVI to może nie jest hiper super, ale całkiem nieźle wyświetla wskazówki na HUDzie, gdzie z googlową mapą tego nie będziesz miał.
o czym myślisz pisząc nadawać przez tuner?
z tego co wiem tam nie ma wejść na obce urządzenie.
z telefonu można nadać na monitory ale tylne za pomoca kabelka, mirabox-a, ale co z przednim ekranem ? jak tam zobaczyć telefon :)
No właśnie miałem na myśli podrzucić w jakiś sposób sygnał z obrazem z telefonu. Możliwe, że te urządzenia z neta udają właśnie tuner i mają dodatkowo możliwość screen-mirroringu.
hm ,,, masz na myśli szukanie przed/za tunerem odpowiednieego kabla żeby się wpiąć np kablami RCA ??
trzebaby poszperać za schematem do CIC - nie będzie łątwo
a może jednak
http://www.kawu.pl/pub/produkty/6691..._14070.pdf.pdf
Jestem człowiekiem starej daty dlatego wytłumaczcie mi o co chodzi w tym temacie?
I jaki jest sens to zamontować?
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!