Cześć,
Często po trasie, gdy wyciągam bagaże czuć, że są ciepłe. Podłoga też jest nagrzana niezależnie od tego jaka jest temperatura na zewnątrz. Podejrzewam przegrzewające się AKU. Ktoś się spotkał z czymś takim u siebie?
Cześć,
Często po trasie, gdy wyciągam bagaże czuć, że są ciepłe. Podłoga też jest nagrzana niezależnie od tego jaka jest temperatura na zewnątrz. Podejrzewam przegrzewające się AKU. Ktoś się spotkał z czymś takim u siebie?
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
Bartek to wymień ten aku i może będzie po bólu i strachu.
Jakie ładowanie pokazuje Ci miernik na aku ?
Sprawdź na aku co przychodzi za prąd czy gdzieś nie ma znaczącego spadku.
Miałem tak kiedyś w Phaetonie. Typowa usterka. Kabel od ładowania aku z elektroniki gubił prąd na zakuciu przez scianę grodziową i tak sie grzał ,że wytopiło aż plastik z obudowy. Byłem przerażony jak znalazłem powód.
Z altka wychodziło 14.4 V a na aku przychodziło ledwo 13V. Przez to też aku niedomagało i elektronika rozłaczała moduły które uznała za zbędne. Aku był do wymiany bo poprostu już nie chciał sie ożywić przez długo trwający problem. Cud że ta fura nie spłonęła. :)
W sensie, że się przetarł na tym zakuciu i zwierał lekko do masy?
Nie . Zaśniedział wewnątrz.
Było przejście prądu mała ilością splotu linki (przewodu) przez co była duża strata i opór co skutkowało grzaniem.
U mnie nie wygląda to źle:
To jest stopka od Tapatalka na miarę naszych możliwości.
Wymień aku, skoro masz komunikat