Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: GPS w aucie-jak oszukac??

Vip Vip Awatar max mt
    BMW
    E38 735iA i E39 530d
    Cytat Zamieszczone przez Beni0
    Kolego Max MT bez obrazy ale nie ma rzeczy nie mozliwych. Skoro są nadajniki a ty bliżej podasz mocniejszy sygnał o np stałych parametrach to nie ma problemu aby taki nadajnik wysyłał informacje że jesteś ciągle w 1 miejscu. Np ciągle w bazie gdzie wszyscy myślą że to usterka.
    Możesz zagłuszyć sygnał że nie będzie wysyłał danych do programu o pozycji, a to całkowicie wyłączy namierzanie. Więc można to tylko w ten sposób wyłączyć GPS.
    ~~ черный бумер ~~
    Moje BMW - E38 735iA M62 i E39 530d M57
    EX - E30 316i, E34 525i, E32 730iA, E34 525TDS'A

Zaawansowany Użytkownik Awatar phdream
    BMW
    E38 740i 6M
    Dzisiaj rozmawiałem z kolegą i wiem więcej.
    GPS założyła jakaś tam firma i ona udostępnia klientowi dostęp do miejsca pobytu danego auta.Tzn jak szef chce wiedzieć gdzie jest dane auto,dzwoni do firmy odpowiadającej za GPS i udostępnia dla szefa podgląd na auto(minuta podglądu kosztuje 78gr).
    Potrzebuje coś takiego,że w momencie gdy będzie chciał zboczyć z trasy wyłączy sobie GPS,a gdy będzie chciał to włączy.Za każdym razem gdy auto wróci do kraju,odprowadzane jest na serwis w celu sprawdzenia czy kierowca nie oszukuje.I to też jest problem.
    A więc reasumując:
    Potrzebuję urządzenia dzięki,któremu nikt się nie dowie gdzie jest auto, i żeby serwis nie mógł odczytać gdzie było auto w czasie gdy gps był wyłączony.I żeby to było zrobione bez ingerencji w instalację.

Zaawansowany Użytkownik
    Bardzo popularne urządzenia z funkcja namierzania GPS i rejestracji video. Zwykle firmy korzystające z podobnych usług mają nieograniczony dostęp do pozycji pojazdów wliczony w abonament i szefuncio nawet od siebie z domu w godzinach nocnych może podejść do kompa zalogować się i sprawdzić gdzie buszuje jego flota.

http://www.allegro.pl/item628007777_...wideo_gps.html

To ustrojstwo trudno byłoby oszukać..

Jeśli jest w rzeczywistości tak jak opisał to kolega myśle że zakłucacz z poprzedniego posta powinien dać rade.

Pozdrawiam
    "Old School Style"

Intymny
    Gość
    Generalnie to najlepiej zlokalizowac urzadzenie w aucie, mozna dojsc po kabelku od anteny gsm, jesli takowa jest, male pudeleczko 2cmx2cm , a jak sie zlokalizuje to juz mozna obadac dalej, u mnie wystarczy odpiac antene gps ktora jest przyklejona do obudowy urzadzenia i podlaczona gniazdkiem , odlaczajac nie ma u mnie sygnalu gps, druga metoda odlaczajac zasilanie, ale wtedy wiadomo ze wajcha bo bynajmniej u mnie w kompie w domku wyskakuje, problem z zasilaniem, ;)

Maciej Vip Awatar sennapowieka
    BMW
    ORIENT
    mam to w vanie, moja jest podłączona do stacyjki więc nie ma opcji oszukania i zboczenia z trasy ... byłem przy montażu, wszystko ładnie zapakowane, zaplombowane pod licznikami schowane ;/
    jedyne oszustwo jakie da się tworzyć to stać w jednym miejscu na odpalonym silniku ( śpie ;] ) wtedy biuro widzi że jestem na drodze nr _ _ i nic więcej - widziałem na kompie jak to działa ;d
    łatwiej do tego się zalogować niż do nk

dobranoc po 800 km i 16 godz w trasie
    Pewność na każdym kilometrze ...

Uprawnienia umieszczania postów