Cześć,
zdecydowałem się zrobić głośniki 16cm w przednich drzwiach. Środek drzwi wykleiłem matami, potem dałem piankę kauczukową - efekt super!
Przykręciłem panel MDF i postanowiłem sprawdzić jak będzie z wodą. Puściłem na szybę wodę z węża i niestety ale leci po panelu. A dodatkowo panel jest pod kątem, kierując krople wody w stronę boczka.
I teraz mam pytanie: muszę również wykleić maty, które będą zastępowały oryginalną izolację i dawały zamkniętą komorę dla głośnika, ale chcąc zrobić to szczelnie odetnę głośnik od wewnętrznej części drzwi. Albo odizoluję go od wody albo od skrzyni..... Jak to obejść? Myślałem żeby jakoś wyprofilować maty, stworzyć niby rynienke po której będzie leciało na boki zamiast na głośnik.
Poradźcie coś bo w obecnej sytuacji zgnije głośnik, boczek i pewnie na dywan też będzie leciało.
Kleję dalej, szczelnie, wszystko jak leci, potem wytnę otwór pod panelem żeby wprowadzić dźwięk do środka i spróbuję go wyprofilować, żeby woda nie leciała do środka
Wrzucam kolejne zdjęcia z postępu prac może komuś się przydadzą.
Za głośnikiem nie wycięta do końca mata ma stanowić izolację od kapiącej wody:
Tutaj całe drzwi wyklejone matą, ta w kolorze czarnym jest ciut grubsza, ma 2,5mm:
A tak wkleiłem głośnik wysokotonowy: