Cytat Zamieszczone przez sylwekk
Cytat Zamieszczone przez coboss
tak się sprawdzało w TDSie ogólnie nie wiedziałem, że tam jest taka chłodniczka?! Gdzie?? :P tyle lat miałem TDSa i nie wiedziałem, że jest tam coś takiego :D
Przepraszam, nie zrozumiałem dokładnie treści na temat chłodnicy oleju. TDS ma chłodnicę oleju, ale powietrzną (tu masz rację), umieszczoną za lewym halogenem. Natomiast cała reszta wykładu na temat sprawdzania wisko jest wprowadzaniem w błąd, bo przeczy zasadzie działania tego mechanizmu. Stąd moje stwierdzenie o sianiu zamętu (nie po raz pierwszy zresztą). Wentylator klimatyzacji bierze udział we wspomaganiu chłodzenia nawet wtedy, kiedy klima jest wyłączona.
AHA nie wiedziałem bo dopiero mi zrobili ten wentylator (nie było prądu) :D a ogólnie taką metodę podał mi koleś który jest jednym z głównych importerów firmy BREHR na Polskę więc mu zawierzyłem.

I na chłopski rozum ma rację. Jeżeli czynnik się rozszerzył to sprawił że wisco jest ciężkie a dzięki zwiększonej masie potrafi się dużo dłużej i mocniej okręcać po zgaszeniu silnika. Prawa fizyki na ciało stałe wprowadzone w ruch... wiecie o co chodzi. Ogólnie budowa wisco wygląda tak, że tam w środku jest coś, nie wiem czy żel czy proszek ale coś co pod wpływem temperatury się mocno rozszerza i coś tam, coś tam :D tak czy siak jedyna usterka wisco jest taka że w jakiś sposób się rozszczelniło i ten czynnik który w nim jest sobie znikł ;D w tedy wisco nie działa a więc jest lekkie i nie ma tak dużej siły odśrodkowej aby kręciło się samowolnie przez długi czas... Bynajmniej mi się tak wydaje

Cytat Zamieszczone przez sylwekk
Cytat Zamieszczone przez coboss
I czego od razu sadzisz. Jaki zamęt? Przepraszam, że się odezwałem do konstruktora tego fantastycznego silnika. Wybacz :razz:
Nie wiem, kogo masz na myśli, bo nie jestem konstruktorem tego silnika zatem to pewnie nie do mnie. Co do sadzenia - nie jestem ogrodnikiem, więc też nie czuję się adresatem tego sformułowania. Mam tylko prośbę, po raz kolejny... Zanim klikniesz [enter], przeczytaj i zastanów się czy tak miał wyglądać Twój post.
Czytam, zastanawiam się i tak ma wyglądać, nie inaczej :D
A Ty też to robisz bo mi też się wydaje, że nie zawsze ;) po prostu mamy mały problem z komunikacją miedzy nami i tyle :) stali bywalcy się już chyba przyzwyczaili :]