Dzwoniłem wczoraj do warsztatu zajmującego się odrestaurowywaniem klasyków i rozmawiałem z właścicielem. Powiedział, że koszt samego odnowienia chromów w tym aucie wyniesie ok 30k bo jest tego bardzo dużo, są wielkie zderzaki itd. Dużo zależy od tego w jakim stanie są obecnie. Musiałbym mu przesłać foty. Koszt tapicerki też ciężko oszacować bez oględzin i ustalenia co bym chciał zrobić. Jeśli miałby się zająć tym autem to powiedział, że najpierw musiałby zacząć od dotarcia do całej dokumentacji technicznej dla tego modelu i rocznika. Generalnie powiedział, że będzie to wymagało masę pracy i muszę się przygotować na koszta rzędu 50-60k żeby zrobić wszystko na tip top i że lepiej za tą kasę kupić już zrobionego Thunderbirda które chodzą mniej więcej po 20 tyś euro. Przede wszystkim trzeba być pewnym, że do auta na pewno wszystko jest, wszystkie detale, cała galanteria itd. chociaż auto przyjechało do kraju w całości i kompletne więc powinno być ok. Szczerze mówiąc to nie spodziewałem się aż takich kosztów biorąc pod uwagę, że cała blacharka jest już ogarnięta. Nie sądziłem, że te chromy wyjdą aż tyle... Z drugiej strony nie trzeba wszystkiego robić od razu i można to sobie podzielić na etapy.

Odpowiedz z cytatem