Felgi zostały już zawiezione przed świętami, polakierowane zostaną w ala chrom. Od razu sprawdzą też, czy są proste. Jest szansa, że na koniec stycznia będą gotowe. Będę musiał jeszcze je uzbroić w nowe kapselki z logiem.
Auto z Częstochowy, ale jeszcze nie przerejestrowane. Ma fajny numer tablicy, więc szkoda mi trochę przerejestrować, ale będę musiał. Ja z Wrocławia jak piszesz.
Chciałem przegonić ją już tydzień przed świętami, ale niestety nawet stanie jej szkodzi. Jak wyjechała z garażu coś mnie tknęło, żeby zajrzeć pod spód czy wszystko jest ok - nie jest. Zaczął puszczać gdzieś przewód paliwa z króćca kolektora ssącego, leciało ciurkiem, a nie miałem ani węża, ani kluczy, więc z powrotem na miejsce. Dzisiaj zabrałem się za to, pojeździłem i umyłem z kurzu, którego było ponadto. Auto wyschło na dworze i odstawiłem na kolejny, miesięczny postój.
Tak jak pisałem już gdzieś wcześniej uzbrajam się w nowe śruby, spinki, kołki i inne detale z ASO. Zrobiłem niewielkie zamówienie na zapoznanie się z programem BMW - Koneser i jestem zadowolony. Kupiłem też nowy emblemat 735, niestety, ale "iL" jest używane, braki stanów magazynowych i nie można dostać. Parę miesięcy temu też od forumowicza "yaz" kupiłem zębatki rolety elektrycznej, bo któraś jest wyrobiona, bo grzechocze i staje w miejscu. Gdyby ktoś miał wątpliwości do jakości - można brać śmiało, wyglądają solidnie.
Plany są też, aby zmienić na szeroki grill. Miałem szeroki wcześniej i nie potrafię przekonać się do wąskiego, brakuje tego czegoś. Tutaj jest pęknięty i zajechany grill, połamane kratki reflektorów mocowane na trytytkę, więc i tak muszę kupić drugie. Pozostaje kwestia kupna maski i polakierowania jej. Aktualna maska tez nadaję się do lakierowania wraz błotnikami, gdzie w marcu miały iść do lakiernika, więc tym bardziej jestem nastawiony bardziej na zmianę skoro i tak muszę wszystko zmienić, żeby to miało ręce i nogi.
Ponadto, oddałem do szkiełkowania kolektor ssący, obydwie obudowy termostatu. Walczę teraz z pokrywą zaworów, która zostanie wypolerowana na lustro. Za polerowanie wibracyjne krzyknęli od 450zł do 550zł, a, że sam polerowałem swego czasu elementy do starych motocykli to i zajmę się tym. W połowie miesiąca powinny elementy przyjść ze szkiełkowania to pokaże jak wyszły wraz z pokrywą.

Odpowiedz z cytatem