tak jak wcześniej napisałem - M54 znam na wylot i potrafię praktycznie przewidzieć i zapobiec każdej usterce tego silnika. Miro słusznie wspomniał że E65 z V8 są tanie i z doświadczenia wiem, bo pracuję za Odrą że jest ich dosłownie na pęczki za niewielkie pieniądze. Niestety E65 z silnikiem M54B30 jest jak na lekarstwo i trudno je upolować głównie z racji że wyprodukowano ich bardzo niewiele. Ceny też nie są jakieś wygórowane bo to dla większości Niemców model z najsłabszym silnikiem. Jak ktoś jest naprawdę bardzo sfokusowany na ten silnik to zawsze ma olbrzymi wybór E60 z tymi jednostkami. Mi osobiście w E65 pasują dwie rzeczy - ogromny komfort podczas wielogodzinnych podróży na które jestem skazany oraz miejsce na ogromną bitlę LPG czego nie mam w E60. Obecnie dobijam E39 z silnikiem M54B22 który wbrew pozorom nie jest wcale ekonomiczny a nawet najsłabsza wersja E65 z silnikiem M54B30 będzie i tak mocniejsza i szybsza od mojej obecnej drezyny. Mam jeszcze E46 w najcięższej wersji Cabrio której masa jest tylko o 95kg lżejsza od E65 z tym samym silnikiem i jej osiągi w pełni mnie satysfakcjonują.