Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 11 do 20 z 29

W±tek: Listwa chromowana i parciej±ca uszczelka

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2014
    BMW
    E38 740D
    Sk±d
    WAWA
    Nie potrzebujesz wszystkich 4 elementow a jedynie ich 2 koncowych czesci tzw siekierek . Tylko w nich wystepuje uszczelka . W pozostalej czesci jej nie ma . Jedno sie zgadza nie sa tanie. Ale albo rybki albo ...
    Ciesze sie ze kupilem jak kosztowaly po 600 a nie po 1000 jak obecnie .

https://i.postimg.cc/bJp26X7k/20170213-101635.jpg

Niestety po wpisaniu hasla uszelka siekierek ogloszenie na olx jest nieaktualne . Moze trzeba chwile poczekac bo wiem ze ktos tym handluje

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2016
    BMW
    E38
    Sk±d
    Polski
    @Mastello - uszczelka sprzedawana jest z jak Ty to nazwa³e¶ "siekierkach", ale równie¿ na przednio-¶rodkowej czê¶ci i nie ma mo¿liwo¶ci kupienia tego osobno! Czy nie ma wyj¶cia i jak ja czytam partsy, to na stronê wystêpuje komplet!

Szacun, ¿e tyle zainwestowa³e¶, pozazdroszczê. Jednorazowo maj±c perspektywê nastu lat, to mo¿na siê zastanowiæ, ale jak po kilku latach uszczelka ma znowu sparcieæ, to pytanie czy warto tak przeinwestowywaæ w czê¶æ, gdzie gro jej kosztów stanowi listwa chromowana, a nie sama guma!

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2014
    BMW
    E38 740D
    Sk±d
    WAWA
    Nie wiem czy sie dobrze rozumiemy . Ale jeszcze raz . Po pierwsze zacznijmy od tego ze numer czesci o ktorej wydaje mi sie ze mowisz to 51 13 8 125 469 ( tutaj wersja chrom ) a nie tak jak podajesz 51138125475. Same siekierki wystepuja odzielnie w sprzedazy . Numer ktory podales potyczy przedniej czesci ktora fachowo nazywa sie listwa rynienki dachowej . Sa to jednak dwa odzielne elmenty ktore na samochodzie lacza sie nad tylnymi drzwiami e38.
    Po drugie tez bylem zaskoczony ze ten kawalek rynienki z uszczelka moze tyle kosztowac ale nie interesuja mnie polsrodki . Moje auto od kilku lat wyjezdza tylko okazjonalnie i odpukac od klilku lat nic zlego sie nie dzieje z tymi uszczelkami

Znalazlem aukcje na olx
    https://www.olx.pl/oferta/uszczelki-...5-IDzWrhZ.html
    Ostatnio edytowane przez Mastello ; 16-05-2019 o 17:47

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    Proszê ;)

kontakt na FB: https://www.facebook.com/kamil.matusik.39

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jun 2017
    BMW
    e38 750IL
    Sk±d
    opolskie
    Mogê poleciæ. mam za³o¿one w swojej "babuni"

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    e38 2001r M62TUB44 + LPG
    Sk±d
    Warszawa
    Mi po kilku-klikuanstu latach siê pokruszy³y i lakiernik jak zdejmowa³ listwy to je wyci±³.
    Ja teraz mam wyciête, ale nie zauwa¿am ró¿nic. Kto¶ te¿ mia³ tak wyciête i zauwa¿y³ jak±¶ ró¿nicê (albo po za³o¿eniu tych gumek)? Jak±?
    Bo zastanawiam siê czy w ogóle warto.

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    Sk±d
    Warszawa
    Ja u siebie wyd³uba³em bo siê ju¿ pokruszy³y i jako¶ nie rzuca siê to w oczy. Mo¿esz byæ pewien, ¿e nikt kto choæ trochê siê nie zna na E38 albo jej nie posiada³ nie zauwa¿y ich braku. Bardziej wymienia siê je po to ¿eby by³o tak jak w oryginale i dla w³asnego dobrego samopoczucia, bo te uszczelki i tak nie pe³ni± ¿adnej funkcji. I tak niczego nie uszczelniaj±.

Vip Vip Awatar ELVIS
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    BEUTHEN/Bytom
    Cytat Zamieszczone przez S³owik Zobacz posta
    te uszczelki i tak nie pe³ni± ¿adnej funkcji. I tak niczego nie uszczelniaj±.
    No chyba nie do koñca , je¶li chcesz mieæ czyste wnêki w tylnych otworach drzwiowych to te uszczelki musz± byæ.

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    e38 2001r M62TUB44 + LPG
    Sk±d
    Warszawa
    W których otworach drzwiowych?
    Ja tylko po je¼dzie autostrad± w deszczu zauwa¿y³em takie ¶lady na karoserii po brudnej wodzie na s³upku C - byæ mo¿e to tylko przed tym chroni³o?

Vip Vip Awatar ELVIS
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    BEUTHEN/Bytom
    Tam gdzie jest przykrêcony plastik od zamka , na s³upku. Jest tam dodatkowa uszczelka na kancie ,ale w³a¶nie poprzez brak uszczelki na siekierce woda i brud wlatuje do wnêki.

Podobne w±tki

1. Listwa Reg
    Przez oizo_pl w dziale LPG / CNG
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 20-08-2014, 19:21
  2. Listwa problem
    Przez Miko³aj w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 19-07-2010, 14:04
  3. Odpowiedzi: 17
    Ostatni post / autor: 19-01-2010, 22:15

Tagi dla tego w±tku