Cytat Zamieszczone przez Tomek R. Zobacz posta
...Z tego co wiem pod nim w przekładni znajdę 2 oringi i sitko które trzeba wyczyścić. Nie można chyba tego kupić osobno?...
Możesz poszukać w specjalistycznym sklepie i z pewnością coś dobiorą na wzór.
...Wtyczka ma ponoć dwa piny. Jest tam oznaczenie plus/minus czy nie ma znaczenia jak przyłożę bieguny baterii żeby sprawdzić działanie iglicy? Nie chciałbym uszkodzić zaworka...
Na pinach pewnie będziesz miał oznaczenie 1 i 2. Sprawdź kolory przewodów wtyczki zaworu. Brązowy ew. czarny powinien sugerować masę.
Jeżeli nawet przyłożysz na chwilę źle baterię to nic złego nie powinno się stać.
...Mam Mobil ATF 220 którego chcę użyć do przepłukania układu a do napełnienia zastosuję PENTOSIN CHF 11S...
Najpierw sprawdź na jakim typie płynu pracuje twój układ. Mieszanie ATF z CHF to, mówiąc delikatnie, niezbyt rozsądny pomysł
...Jest śruba spustowa płynu w układzie czy trzeba ściągać gdzieś wąż?...
Nie ma śruby. Rozpinasz wąż i leci, ale zrób jak radzi ELVIS, z tą różnicą, że ja bym odciągnął stary płyn ze zbiornika, zalał stary zbiornik nowym płynem.
Uruchomił silnik, pokręcił kierą prawo lewo kilka razy i znowu odessał płyn ze zbiornika, resztę spuścił. Założył nowy zbiornik i zalał nowym płynem.