Znalazłem stanowisko warsztatowe do wynajęcia na godziny zatem będę się przygotowywał na akcję serwisową. Zobaczymy co będzie z tym zaworkiem. Spytałem o niego kilku handlarzy i czekam na info. Z tego co już wiem, sprawność zaworu można sprawdzić po wykręceniu zasilając go baterią i sprawdzeniem czy iglica się wysuwa. Należy także oczyścić sitko które zobaczę op odkręceniu zaworka? Przed zabawą należy spuścić płyn z układu. Z tego co wiem wchodzi tam około 1,5L oleju. Na wymianę może to być Mobil ATF 220? Jak wygląda sprawa z odpowietrzeniem układu po zamontowaniu wszystkiego na miejsce? Pakiet startowy robiłem u kolegi Grabola. Z tego co pamiętam to mówił że nie było błędów związanych z servotronic więc liczę na to, że wymiana płynu i inne zabiegi łącznie z ewentualną wymianą zaworu powinny przywrócić życie wspomaganiu. Ps. Jak będę miał auto na podnośniku to też zamierzam wymienić olej w dyferencjale. Jaki olej stosujecie? Wybaczcie te wszystkie pytania ale staram się być skrupulatnym i odpowiednio przygotować do działań:)
Ps1. Jeżeli już się za to zabiorę to wymieniać także zbiornik wyrównawczy płynu wspomagania?