Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 11

W±tek: Zakup E38

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2008
    BMW
    e34 520i
    Sk±d
    Limanowa

Post Zakup E38

Witam wszystkich użytkowników po dłuższej przerwie.

W związku z tym, że moje E34, którym jeździ żona, zostało zjedzone przez rudą - 18 lat w PL, postanowiłem jej kupić e38 i zrealizować jakieś tam małe marzenie sprzed kilku lat.

Chcę jej kupić przed-liftową wersję w benzynie 728 lub 735/740, ale tylko M62, raczej automat. Docelowo do założenia LPG. Skóra wskazana :)

Znalazłem następujące ogłoszenia:
    728
    https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-se...ID6BNUQw.html?

oraz

735
    https://allegro.pl/ogloszenie/bmw-735i-e38-7926031990

Pierwszą (728) obejrzałem, szału nie ma, pomalowana na kilku elementach i to raczej amatorsko. Prawdopodobnie walona w przód - chłodnica zmieniona, jakieś bicie na kieownicy ok 100 km/h (wg sprzedającego tarcze), chociaż wyglądają bardzo dobrze. Welur - niestety. Pod spodem wygląda zdrowo. Środek nie jest umęczony, ale ideału też nie ma - po tylu latach ciężko się go spodziewać.

Druga (735), do opłat, kilka rdzawych punktów. Wg właściciela OK poza, wypalone piksele, oberwane drzwi, wisząca podsufitka.

Czy jest ktoś z okolic Szprotawy, Żagania, Głogowa, Lubina kto byłby skłonny sprawdzić dla mnie ten samochód? Oczywiście zwracam koszty.

Dziękuję za spostrzeżenia. A może ktoś chce z forum sprzedać podobny samochód?

pozdrawiam
    Seba

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2016
    BMW
    730i e32
    Sk±d
    ¶l±sk
    Blog
    8

moge ci doradzic bys zosta³ lepiej przy 2.8 prostszy silnik tansze naprawy. 3.5/4.0 koszt jak cos walnie du¿o wy¿szy Co do wypadkowosci to sa stare auta , nie mo¿na za bardzo wybrzydzaæ i zaakceptowaæ stan istniej±cy, du¿o aut by³o walniêtych a dobrze je¿dz±. Zaptytaj na grupie tu ludzie maj± niezle sztuki, mo¿e komu¶ siê znudzi³o. Wa¿ne zdrowa w miare buda , i dobrze jak silnik skrzynia co¶ by³o ju¿ grubszego robione - np rozrz±d wymieniony ,wiem wiem ¿e ³añcuch itd. ale wieczny te¿ nie jest. Za bardzo bym nie patrzy³ na wyposa¿enie bo sporo rzeczy mo¿na dorzucic samemu,a ceny w tej chwili e38 s± w do³ku. Za pare lat to sie zmieni ,jeszcze na to za wcze¶nie.Co do bud¿etu to te¿ kolega my¶a³ o tym rok temu ze 8-12 tys , tu na 7er doradzali ci co posiadaja ¿e minimum to 16-20tys na co¶ dobrego. Nie oszczêdzaj na sprawdzeniu auto przed zakupem, i tylko warsztat bmw specjalizacja , tam stacje diagonistyczne to na koniec tylko .... to s± skomplikowane auta i nie ka¿dy mechanik kuma wszystkie aspekty tego modelu. Odradzam raczej auta z komisu handlu ,sa wyjatki ale w tym kraju cena nadal jest nr 1. Z DE BE CH NL ci±gnie sie najtansze auta, do nas, i to sie d³ugo nie zmieni. Jestem co tydzieñ u kolego blacharza ,ma umowê z handlarzami, widzê co wo¿± i w jakim to stanie idzie, auta za grusz± kase to jeszcze sie dospawie dachy, takie po 10-20 to jakas kosmetyka tylko byle fajnie wygl±dalo na dil. Sa i auto bo jakis kolizajach auto fajnie wygl±da ale wymieniaja cale kokpity boczki ,bo wszystkie poduchy wywalilo - auta te ida potem jako bezwypadkowe .
    Ostatnio edytowane przez mike333 ; 23-04-2019 o 21:18

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2008
    BMW
    e34 520i
    Sk±d
    Limanowa
    Dziêkujê za odpowied¼.
    Wiêkszy bud¿et nie stanowi problemu, chcê kupiæ samochód z którym nie bêdê musia³ siedzieæ w gara¿u co kilka dni jak przez ostatnie lata z E34. Silnik M52 jest mi znany bo mam E34 z vanosem i sporo przy nim sam zrobi³em. Dlatego w przypadku 728 w grê wchodzi równie¿ wersja poliftowa.
    Rozumiem ¿e nie s± to nowe samochody i w wiêkszo¶ci maj± swoj± historiê, ale jak sam co¶ robiê to robiê to staram siê jak najlepiej, dlatego pomalowane przez lakiernika listy na drzwiach s± dla mnie pewnego rodzaju dyskwalifikacj±.
    E38 na pewno nie bêdzie 5 w rodzinie i bêdzie u¿ytkowany na codzieñ (25-30 km/dziennie) i bêdzie sobie normalnie rdzewia³ i siê zu¿ywa³, nie bêdê z niego robi³ egzemplarza kolekcjonerskiego, dlatego chcê kupiæ co¶ "niewyt³uczonego" przez Sebixów :) chêtnie z zachodu, mo¿e byæ nawet rozbite (wolê sam zrobiæ) i jak napisa³e¶ "zdrowa buda", korozja to ciê¿ko wyleczalne utrapienie :(

pozdrawiam
    Seba
    Ostatnio edytowane przez sebabmw ; 24-04-2019 o 05:46

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    740iA e-32
    Sk±d
    Rawicz Wlkp
    Blog
    1
    jak chcesz e38 to z korozja musisz sie nauczyc ¿yc predzej lub pó¼niej

728 to dobry wybór na codzienne daily

ale ogó³em du¿o zale¿y od kogo kupisz samochód bo po jednym to i 750 warto kupic a od drugiego strach 728

ale ogó³em e38 w utrzymaniu to razy dwa albo i 3 do e34

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2016
    BMW
    730i e32
    Sk±d
    ¶l±sk
    Blog
    8
    https://www.olx.pl/oferta/bmw-e38-2-...tml#513583450a

moze ten je¶li opis rzetelny to warto.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2008
    BMW
    e34 520i
    Sk±d
    Limanowa
    Dziêkujê za link. Dystans wymusza zaplanowanie ma³ej wyprawy - najszybciej w majówkê.
    Co do kosztów utrzymania to s± one dla mnie akceptowalne. Jak zacz±³em je¼dziæ E34 mia³a 6 lat.
    Szukam zadbanego i niewyt³uczonego egzemplarza, aby ¿ona nie dzwoni³a do mnie co dwa dni, ¿e co¶ siê dzieje z samochodem. To jest chyba najwa¿niejsze. Ju¿ nawet rdzê jestem w stanie zaakceptowaæ :) byle poza normaln± eksploatacj± nie reanimowaæ trupa.
    Rozumiem ¿e wskazanie jest jasne -728.
    Pomy¶la³em o 735 ze wzglêdu na krótkie odcinki na jakich bêdzie samochód u¿ywany, krótsze g³owice ni¿ rzêdowa 6 i mniejsza sk³onno¶æ do przegrzania.

Dzi¶ z kolej pojawi³a siê równie¿ taka 728, mo¿e j± kto¶ zna?

https://www.olx.pl/oferta/bmw-e38-72...tml#1e98d6ef08

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jun 2017
    BMW
    e38 750IL
    Sk±d
    opolskie
    Nie pojedziesz, nie zobaczysz, nie bêdziesz wiedzia³ a w opisach sprzedaj±cych i na zdjêciach to one wszystkie s± igie³ki.
    Zaje¿d¿asz a tu stoi jakby jakie¶ inne auto, czego oczywi¶cie Ci nie ¿yczê.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2016
    BMW
    730i e32
    Sk±d
    ¶l±sk
    Blog
    8
    co do og³eszenia warto zadzwonic .gosc widaæ handluje czêsciami do bmw,moze i autami. , widaæ ma pojêcie jakie¶ bo proponuje czêsci wraz z monta¿em na miejscu u siebie. ma auto 3lata . kwestia pojechaæ z kim¶ co sie zna albo jak sie spodoba ustaliæ wczesniej wizyte w warsztacie i masz auto - jak bym tak zrobi³.zawsze cos trzeba w³ozyc przynamniej jak zawsze dok³±da³em ;-) . dodam nie kupowaæ oczami a sprawdzaæ i nie oszczêdzaæ na SPRAwdzeniu!!! to sie zwróci wielokrotnie

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2008
    BMW
    e34 520i
    Sk±d
    Limanowa
    13 lat w PL i fotel jak przy przebiegu 3x tyle co w og³oszeniu - nie zachêca mnie raczej do ogl±dania.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2016
    BMW
    730i e32
    Sk±d
    ¶l±sk
    Blog
    8
    Cytat Zamieszczone przez sebabmw Zobacz posta
    13 lat w PL i fotel jak przy przebiegu 3x tyle co w og³oszeniu - nie zachêca mnie raczej do ogl±dania.
    seba 3x 350tys , e tyle to chyba on nie przejechal.. nawet jakby to bylo airport taxi ;-)

Podobne w±tki

1. [E38] Zakup e38 V8
    Przez Radical w dziale Allegro, Ebay i inne ...
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 06-07-2014, 19:20
  2. [E32] zakup 735
    Przez Piciu w dziale Allegro, Ebay i inne ...
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 05-07-2014, 22:31
  3. Zakup e38
    Przez Armani w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 27-04-2011, 11:18
  4. zakup e32 4.0 v8 m60
    Przez siudema w dziale Allegro, Ebay i inne ...
    Odpowiedzi: 31
    Ostatni post / autor: 13-07-2010, 12:59
  5. Zakup BMW e38
    Przez Kuki w dziale Allegro, Ebay i inne ...
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 15-05-2010, 16:33

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •