Dzi¶ odczyta³em b³êdy, poniewa¿ rano, gdy zatankowa³em gaz i ruszy³em do pracy, problem pojawi³ siê ponownie. Najpierw ruszy³em z domu na benzynie, bo bak gazu by³ zupe³nie pusty a i czasu potrzeba na prze³±czenie siê. Dojecha³em bezproblemowo na stacjê, na stacji zatankowa³em LPG, po czym gdy ruszy³em i ujecha³em mo¿e z 600-800 metrów, zaczê³a mi migaæ ¿ó³ta ikonka samochodu na iDrive no i oczywi¶cie ogromne wibracje, bud± trzês³o jakby stado uchod¼ców chcia³o dobraæ siê do ¶rodka. Zajecha³em na parking i zgasi³em samochód, odpali³em go ale nie wy³±czy³em instalacjê LPG i przejecha³em kawa³ek na benzynie (by³o OK) po czym znów w³±czy³em LPG - i wszystko by³o ok. Ten sam problem z³apa³ mnie, gdy wraca³em z pracy - ponowne wibracje. Z poni¿szych kodów b³êdów wynika czarno na bia³ym, ¿e win± jest wypadanie zap³onów - ¶wiece wymieni³em, zostaj± tylko cewki, ale jutro mam zamiar przeje¼dziæ tylko i wy³±cznie na benzynie ¿eby sprawdziæ, czy stanie siê to samo. Je¶li nie, to zabieram auto do gazownika na regulacjê a tak jak mówisz @Sebek - odpuszczê temat skrzyni, przynajmniej na razie.
Poni¿ej kody b³êdów wraz z opisami:
0029CC Cyfrowy sterownik silnika. Przerwy w zap³onie, kilka cylindrów.
0029CD Cyfrowy sterownik silnika. Przerwy w zap³onie, cylinder 1.
0029CE Cyfrowy sterownik silnika. Przerwy w zap³onie, cylinder 2.
0029CF Cyfrowy sterownik silnika. Przerwy w zap³onie, cylinder 3.
0029D0 Cyfrowy sterownik silnika. Przerwy w zap³onie, cylinder 4.
0029D1 Cyfrowy sterownik silnika. Przerwy w zap³onie, cylinder 5.
0029E5 Cyfrowy sterownik silnika. Adaptacja sk³adu mieszanki górny zakres prêdko¶ci obrotowej
0029E6 Cyfrowy sterownik silnika. Adaptacja sk³adu mieszanki 2. górny zakres prêdko¶ci obrotowej
0029ED Cyfrowy sterownik silnika. Adaptacja sk³adu mieszanki dolny zakres prêdko¶ci obrotowej
0029EE Cyfrowy sterownik silnika. Adaptacja sk³adu mieszanki 2. dolny zakres prêdko¶ci obrotowej (dalej nieczytelne, bo mam tylko screen)
0029EF Cyfrowy sterownik silnika. Adaptacja sk³adu mieszanki, b³±d sumy
0029E0 Cyfrowy sterownik silnika. Adaptacja sk³adu mieszanki 2, b³±d sumy
0029E0 Cyfrowy sterownik silnika. Poziom paliwa, logiczno¶æ.
0029E0 Cyfrowy sterownik silnika. Termostat o zmiennej charakterystyce, mechanika.
W kompie s± jeszcze b³êdy od czujnika zaparowania i niewyregulowanego czujnika deszczu, no ale to nie ma raczej zwi±zku z opisywanym problemem ;)

Odpowiedz z cytatem