Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 24

W±tek: 750Li b³±d skrzyni biegów

Widok w±tkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Plexi36
    Do³±czy³
    Mar 2019
    BMW
    G12 750LiX
    Sk±d
    Be³chatów
    Wymieni³em ¶wiece, w skrzyni wymieniono olej, filtr z misk±, adapter, rurki i jakie¶ uszczelniacze - nie wiem dok³adnie, po kodzie czê¶ci nie rozczytam - to za³atwi³o problem z szarpaniem przy zmianie na bieg M3 w trybie manualnym, w trybie Auto skrzynia dzia³a tak samo p³ynnie jak wcze¶niej. Tak czy inaczej - problem wypadania zap³onu nie pojawi³ siê ponownie (a by³ zarejestrowany w dzienniku b³êdów komputera), natomiast nadal mam problem z nawracaj±cym "check engine" i dopiero w sobotê kolega @laso pomo¿e mi odczytaæ ponownie (bo na swój kabel jeszcze czekam :) ) co go powoduje, natomiast problem z dziwnymi wibracjami przy przyspieszaniu czy sta³ej je¼dzie (w okolicach 70-120 km/h, powy¿ej ju¿ jest zbyt szybko by by³o to mocno wyczuwalne i sprawdzi³em - tak samo jest na benzynie) nadal jest i dalej sk³aniam siê ku skrzyni. Czy padaj±cy konwerter móg³by powodowaæ takie objawy jak:

- na biegu M1 (je¿d¿ê tylko w trybie manualnym) przy naci¶niêtym hamulcu (np. przy ¶wiat³ach) obroty skacz± tak na chwilê do góry i auto jakby chcia³o ruszyæ (nie wciskam gazu, nie jest to zale¿ne od tego czy jadê na benzynie czy na LPG)
    - sporadycznie po wrzuceniu biegu M6 i up³ywie kilku-kilkunastu sekund zdarza siê, ¿e skrzynia szarpnie, co¶ w rodzaju jakby chcia³a wrzuciæ bieg do góry, ciê¿ko to opisaæ s³owami
    - auto czasami po zredukowaniu do M1 i próbach przyspieszenia dostaje "kangura", tak jakbym naciska³ i puszcza³ gaz, dopiero jak go faktycznie odpuszczê i nacisnê ponownie to auto przyspiesza normalnie.

Mo¿e s± te¿ jakie¶ inne prawdopodobne przyczyny, które móg³bym sprawdziæ, zanim czeka mnie ostateczno¶æ, czyli wizytê u kolegi @Sebka? W £odzi nie kojarzê ¿adnego zak³adu, który by wiedzia³ chocia¿ w po³owie tyle o tych automatach, co w³a¶nie Sebek, ale jednak mam do niego prawie 400km drogi :)
    Ostatnio edytowane przez Plexi36 ; 05-05-2019 o 22:56

Podobne w±tki

1. B³±d skrzyni biegów nr. 155
    Przez lostami1988 w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 23-04-2022, 20:02
  2. [skrzynia] Zaci±gnie hamulca rêcznego po wrzuceniu na P, a b³±d skrzyni biegów
    Przez HTN w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 26-04-2017, 20:38
  3. [skrzynia] B³±d skrzyni
    Przez jaro_alfa w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 95
    Ostatni post / autor: 19-01-2017, 22:42
  4. [silnik] BMW e66 750li ¦ladowe ilo¶ci oleju w p³ynie ch³odz±cym, b³±d p0021
    Przez Tiaa92 w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 30-08-2016, 01:48
  5. e38 b³±d skrzyni
    Przez marcinjwp1 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 22-02-2015, 17:31

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów