Bez obrazy ale gadka jest jak tych wszystkich ludzi którzy mówia o nas wieśniaki, dresy itp. Jak ktoś lubi Audi niech jeździ tylko wara od krytyki BMW :o
Bez obrazy ale gadka jest jak tych wszystkich ludzi którzy mówia o nas wieśniaki, dresy itp. Jak ktoś lubi Audi niech jeździ tylko wara od krytyki BMW :o
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie.
https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/
ja sam jezdziłem A8 , 4.2 quatrro , teraz jezdze 728i E38 i powiem tak ... przyśpieszenie i moc w Audi jest niesamowita (w porównaniu do E38 728i) ale tak samo niesamowita jest różnica w spalaniu ...
audi w środku (to przed liftem) ? - "napakowane" audi 80 - daleko mu do 7er ....
ale ogólnie , obydwa wozy nie są zle , jak dla mnie tak samo jak ładne A8 tak i 7er robią wrażenie i napewno wyróżniają sie z tłumu bardziej niż nowa LAGUNA czy MONDEO
wykrec bączka przed audi i powiedz "teraz ty" :D aaaaaaaa i jeszcze dodaj ze jak kubica bedzie jezdzil audi to ty tez
nie jestem na 100% pewny ale chyba aluminium!Zamieszczone przez ROBERTO
posiadałem 2 audice w quattro ale co do latania bokami w quattro ma sie duzo wieksze panowanie nad pojazdem, a bączki mozna krecic prawie w miejscu poza pierwszym... pod warunkiem ze masz silniczek z dobrą turbinką i niewielką masą auta. np s2Zamieszczone przez krzywy191
Miałem A8 3,3 tdi quattro 2002 rok - fajne przyspieszenie, ale e38 jest bardziej papuśna jak wersalka i pali jak smok. Audi jeszcze nie ma stylu na limuzyne. BMW to tradycja. Kolega kupił sobie teraz A6 Sline z 2006 roku ale jak jedzie w trase to woli moja 730 z 2001 roku wygodniejsza. Sam mam jeszcze A6 2,5 tdi śmiga się tym jak taczką...
..:: 7er forever ::..
..:: RC Jelenia Góra ::..
Jeśli Audi to tylko quattro..zwłaszcza zimą,fajną zabawką jest włączana blokada tylniego dyfra, która potrafi dać wiele radości z jazdy. Panowanie,trakcja, zwłaszcza zimą - owszem , jedyny minus to wyjeżdżanie przodu w zakręcie po odjęciu gazu, w wersjach z silnikami o większej liczbie cylindrów niż 4... Na postawienie quattro bokiem w zakręcie trzeba się trochę wcześniej ,,przygotować'' - w bmw ma się to ,,od niechcenia''-od kopnięcie w pedał gazu...Zamieszczone przez ROBERTO
![]()
P.S Nie tylko S2, również S4C4 z 2.2T lub V8, lub choćby B3-B4 z 2.8 (AAH) też ,,da się'' pokręcić ;)
E12 525 79' było....
E32 735i manual 91' - ***** w crahstescie...
E39 540i manual 96' było...
E60 530iA 03'
...E34 S38B38 :)
...E92 S65B40 :)
:) kolego nasze BMW (ich blacha) nie są pokrywane ocynkiem ale są robione z blachy cynkowej :) o co chodzi nie wiem ale blacharz od razu mi wytkną jak mu powiedziałem, że to chyba jest ocynk na blachówie :) ale wytkną mi to z oburzeniem abym więcej nie mylił czegoś prawie dobrego z czymś konkretnym :DZamieszczone przez ROBERTO
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
też mi się wydaje że część blach a A8 jest z ALUZamieszczone przez andrzejd
jaka jest różnica dla "normalnego" użytkowanika między blachą ocynkowaną a alu (wiadomo że w tym przypadku tylko cześc elementów karoseryjnych jest z niego zrobiona) nie wiem, choć pewnie są już użytkownicy A8 z dłuższym stażem którzy mogą się na ten temat wypowiedzieć...
co do BMW ocynk BARDZO daje rade, jednak raz naruszony (uszkodzenie, bądź jakaklowiek próba naprawy blacharskiej) kończy się korozją niestety
jak jest w Audi - nie mam pojecia?
nie miałem nigdy Audi jednak zostałem kilkakrotnie przewieziony A8 D2 (1994-2002) i zrobiła dobre wrażenie, padły tu opinie na temat gorszego wyposażenia niż w e38 - nie wiem czy jest to prawdą, znana mi D2 posiadała oprócz niezliczonych przezemnie gadżetów nawet solar szyberdach...
czy e38 bije ją na głowe wyposazeniem - szczerze wątpię
Czarne e32 w benzynie!