Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 49 z 49

Wątek: BMW vs AUDI... alw mnie wkurw....:-)

Zaawansowany Użytkownik
    Trochę dziwą mnie wasze komentarze... Generalnie lubie auta - nowe, stare, duże, małe byleby dawały przyjemność dla oka i podczas jazdy. Przesiadłem się na BMW z audika którego bardzo miło wspominam. Szczerze szukałem kolejnego audi ale trochę się naczytałem i tak trafiłem na silniki 3.0d BMW co przechyliło szale. Nie zamierzam pisać co jest lepsze w jakiej marce ale zalicze na pewno jeszcze subaru merca i parę innych autek :) . Podstawowa zasada - nie oceniaj puki nie spróbujesz.
    "Old School Style"

Zaawansowany Użytkownik Awatar MCGUMA
    BMW
    e32 735i, e46 318, ex(e30 325i touring, e30 325i coupe, e30 318 sedan, )
    szczerze jak juz bym mial wybrac drógie autko do smigania oprocz bmw,a mialem celice 2.0 tbo x4(świetne utko,jezeli chodzi o sport) wybrałbym supre w turbo zamiast audi-a pomykalem s2 2,2turbo quatro(dzwiek byl suuuu...per)
    Jest e32 7xx,E30 325i 24v swap na e30 335i :) i sprzedane :(

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E34,E60,E92 :)
    Cytat Zamieszczone przez NikosWariat
    znajomy wielokrotnie ,,usadzał'' e39 540i w manualu na ,,nocnych''
    to kiepskie te 540 bo ja swoja e39 540 byłem łeb w łeb na 402,5 metra
    Równie dobrze mogła być kiepska ,,eSa'' ;)
    E12 525 79' było....
    E32 735i manual 91' - ***** w crahstescie...
    E39 540i manual 96' było...

E60 530iA 03'

...E34 S38B38 :)
    ...E92 S65B40 :)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730d e38
    Siódemeczkę lepiej się prowadzi, można zająć dogodna pozycję za kierownicą a nie wymuszoną, super wchodzi w zakręty, a8 miałem wrażenie jakby wlokło się za silnikiem. Polowałem na a8 ale wsiadłem do e38 i już nie wysiadłem :) . Widziałem też tęsknotę w oczach sprzedającego siódemeczkę (chociaż wcześniej użytkował a8 2.7 V6 benzynkę)
    Niewątpliwie plusem a8 jest blaszka i quatro ale tylko na zimę.
    Wybaczcie takie jest moje zdanie.
    Hej!!!
    misakow

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 735 v8 98'
    też mam takiego znajomego, kierowcę wieś-wagena. Ciągle mi nawija o wyższośći audi i volkswagena nad bmw. Albo, że bmw kupują ludzie, których nie stać na mercedesa... noo kuuu*wa aż mi mowy odbiera jak takie rzeczy słucham...

Owszem Audi jest szybsze, Merc jest bardziej komfortowy ale to zupełnie inne auta. Nie bujam się e38 dlatego, że mnie nie stać na s-klasę... Bmw ma swój styl. Jeden woli brunetki, drugi blondynki a czwarty rude... Powinno się się szanować czyjeś gusta i niewchodzić w konwenanse... Mnie np. takie coś obraża.

Głównie chodzi o zazdrość. Jak np. podjeżdzam pod klub samochodem to faceci zazdroszczą samochodu, felg, dziewczyn obściskujących Cię zanim jeszcze zdążyłeś wejść do środka itp...
    Ja np. ciesze się jak jakiś znajomy ma fajną furę, bez ogródek przyznaję mu zalety jego auta, wady mojego i na odwrót. Nigdy nie twierdzę, że mam najlepsze i "najszybsze" auto, co często zdarza się właścicielom jakiś stu-konnych gówien.
    Ludzie zazdrośni mają dużo kompleksów, stąd te przekomarzanie i przekonywanie Cię, że Twoje auto to szajs. Naszczęście są normalni, wporządku ludzie...
    Moim zdaniem każdy samochód ma jakieś zalety i wady, każdy człowiek ma inny pogląd na motoryzację. Np. Jeden jest szczęśliwy gdy jedzie samochodem prawie za darmo (jakiś oszczędny dieselek), drugi oszczędność kładzie na dalszy plan a piorytetem jest dla niego przyjemność z jazdy (np. my). Jedni drugim nie powinni zazdrościć...

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    powiem tak
    - Mercedes - cóż z tego że Mercedes jest droższy ,ma wiecej prestiżu jak w środku wygląd deski rozdzielczej i bebechów jak z innej epoki i może przy e38 wygląda nowocześniej ale zaraz zaraz s-classe czyli model W220 należy porównać do e65 a wtedy już tak kolorowo nie wygląda i jadąc stereotypem to mesiek s to wóz dla pana prezesa czyli gościa koło 50l a bmw ma powiew świeżości

- Vw - no tu porównywać nie ma co moim skromnym zdaniem bo to inna półka itechnologiczna i cenowa i 2 marki dzieli przepaść

- Audi - oprócz napędu quattro (tu bije niestety bmw 7 na głowe) i nie ma co tego ukrywać to poza tym nie jest jakimś tam super pojazdem ani pod względem wyposażenia,ani lini pojazdu , spalania,technologii itd

a zakończe to cytatem "swego nie znacie cudze chwalicie"
    albo "jak sie nie ma co sie lubi..."

tak że głowa do góry niech gadają ile wejdzie
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    A6-na razie
    Moim skromnym zdaniem taka rozmowa jest bezcelowa.Jakby przykładowo BMW było najpiękniejszym autem i każdy by tak uważał to nikt by Dacii logan nie kupił,albo innego opla-chopla.A uświadamianie kogoś ze auto X jest ładniejsze,lepsze,itd. od auta Y wogóle jest pozbawione sensu.Tyle co ludzi tyle opinii.Ja mam Passata 1.9 i co mam się po krzakach chować czy co??Nikomu nigdy nie wpierałem że to najlepsze auto.I pewnie ma u mnie dożywocie, całe G jest warty a żona prawko robi to się przyda :)
    Chyba tylko polacy mają takie podejście.I to się nie zmieni dopóki auto w naszym kraju będzie traktowane jako narzędzie do huśtania gula sąsiadowi.Amen
    Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał chłop gdy rzucił młotkiem w kota a trafił w teściową

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez positiv
    też mam takiego znajomego, kierowcę wieś-wagena. Ciągle mi nawija o wyższośći audi i volkswagena nad bmw. Albo, że bmw kupują ludzie, których nie stać na mercedesa... noo kuuu*wa aż mi mowy odbiera jak takie rzeczy słucham...

Owszem Audi jest szybsze, Merc jest bardziej komfortowy ale to zupełnie inne auta. Nie bujam się e38 dlatego, że mnie nie stać na s-klasę... Bmw ma swój styl. Jeden woli brunetki, drugi blondynki a czwarty rude... Powinno się się szanować czyjeś gusta i niewchodzić w konwenanse... Mnie np. takie coś obraża.

Głównie chodzi o zazdrość. Jak np. podjeżdzam pod klub samochodem to faceci zazdroszczą samochodu, felg, dziewczyn obściskujących Cię zanim jeszcze zdążyłeś wejść do środka itp...
    Ja np. ciesze się jak jakiś znajomy ma fajną furę, bez ogródek przyznaję mu zalety jego auta, wady mojego i na odwrót. Nigdy nie twierdzę, że mam najlepsze i "najszybsze" auto, co często zdarza się właścicielom jakiś stu-konnych gówien.
    Ludzie zazdrośni mają dużo kompleksów, stąd te przekomarzanie i przekonywanie Cię, że Twoje auto to szajs. Naszczęście są normalni, wporządku ludzie...
    Moim zdaniem każdy samochód ma jakieś zalety i wady, każdy człowiek ma inny pogląd na motoryzację. Np. Jeden jest szczęśliwy gdy jedzie samochodem prawie za darmo (jakiś oszczędny dieselek), drugi oszczędność kładzie na dalszy plan a piorytetem jest dla niego przyjemność z jazdy (np. my). Jedni drugim nie powinni zazdrościć...
    Amen :medit: :medit: :medit:
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    Mi kiedys w pewnej pracy strasznie dogryzali jak miałem E-32 że to zabytek , nawet właściciel Tico mówił mi, że mam Bardzo Mały Wóz a drugi właściciel Vectry A 1,7 TD twierdził ,że jest szybszy od mojego M30B35 z manualem :)

Zazdrość w naszym kraju nie zna granic już sie przyzwyczaiłem :)

Uprawnienia umieszczania postów