Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 49

Wątek: BMW vs AUDI... alw mnie wkurw....:-)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32
    W Audi jedyny plus jaki widzę to dobra blacha - nie bierze jej rdza za bardzo (mam na myśli te starsze modele jak 80). Ale czy e32 jest porośnięta rudą? Nie zauważyłem tego. Jedynie w miejscach gdzie nieudolnie blacharz naprawiał. Ale to się tyczy każdego auta.

Ale trzeba spojrzeć z innej strony na porównanie tych marek. Niestety Audi im starsze tym mniej się podoba. Taka prawda. A BMW? Tutaj im starsze tym bardziej porządane i piękniejsze :):):) taka moja opinia:)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    BRAK
    Siemka .
    Ja kiedyś jeżdziłem s8 kumpla....przyspieszenie ,prędkośc ,wygląd, zewnętrzny- oki
    Ale jak zdecydowałem sie żeby do ślubu jechac bmw poprosiłem kolegów z Radomia z zaprzyjażnionego klubu z naszym a dokładnie www.mpwr.pl to podstawili mi E39 4,4 na wypasie to wtedy sie przekonałem co ma wspólnego lub konkurencyjnego audi do bmw dla mnie - NIC!!!
    Audi- kiszka.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E34,E60,E92 :)
    Cytat Zamieszczone przez rafal_e32
    W Audi jedyny plus jaki widzę to dobra blacha - nie bierze jej rdza za bardzo (mam na myśli te starsze modele jak 80)....

... Niestety Audi im starsze tym mniej się podoba. Taka prawda. A BMW? Tutaj im starsze tym bardziej porządane i piękniejsze :):):) taka moja opinia:)
    Trochę powierzchowna ocena....jeździłeś kiedyś jakąkolwiek pięciocylindrówką quattro? nie wspomnę że w zimie....
    Chciałbym żeby BMW umieszczało dodatkowe zegary takie jak np. ma Audi ( temperatura, ciśnienie i voltomierz) w większości egzemplarzy ( z tego co pamiętam bodajrze to tylko e12 B7S Turbo miało takie).
    Co do S8 - samochód jest naprawdę szybki, zwłaszcza w manualu...znajomy wielokrotnie ,,usadzał'' e39 540i w manualu na ,,nocnych''....
    Co do starych modeli - widziałeś B2 Coupe Quattro, Audi V8 ,Aud 200, nie wspominając o Sportquattro lub S1 ? Te auta tak jak np. e30, e24 , e23 stają się pełnoprawnymi , ładnymi klasykami z duchem lat 70' i 80'.
    Nie ma sensu dywagować , porównywać i upierać się przy swoim BO TRZEBA - dobrze że te dwie marki idą odmienną drogą, a takie przyziemne porównania zakrawają na dziecinadę z piaskownicy... Obie marki mają swoje plusy i minusy,ale wychwalanie ślepo jednej ponad niebiosa zakrawa trochę na ,,mocherówkę''.
    Pozdrawiam ;)
    E12 525 79' było....
    E32 735i manual 91' - ***** w crahstescie...
    E39 540i manual 96' było...

E60 530iA 03'

...E34 S38B38 :)
    ...E92 S65B40 :)

miałem kiedyś audi pięciocylindrowe z quattro coupe, może teraz mnie zlinczujecie ale dzwięk dla mnie piękniejszy niż v8 w bmw. Miałem do niego sentyment bo udało mi się kupić w DE auto w stanie kolekcjonerskim, gdzie przez 3 lata nie zepsuło się w nim nic, kompletnie nic. Dodatkowe zegary super sprawa, szyby bez ramek tak grube że nie udalo sie komuś ich wywalić a mini odpryski zostały. Niestety któregoś pieknego dnia wyjechało z warsztatu gazowniczego( zachciało mi się blosa) i po 10km staneło w płomieniach.... ;( Później stwierdziłem że czas na e38

“Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy”

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E46 328Ci
    S8 - tu Audi ma przewagę nad 7er... brakuje w E38 takiego potworka V8

Początkujący Użytkownik Awatar swobi.
    Cytat Zamieszczone przez tristeza
    S8 - tu Audi ma przewagę nad 7er... brakuje w E38 takiego potworka V8
    Fakt, ale e38 ma V12.Jedyną przewagą A8 nad e38 jest dla mnie napęd na cztery łapy.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Brak
    No tu sie zgodzę z tobą ROBERTO dzwięk 5 garów audiki jest niesamowity tak samo jechałem zwykłym passatem b5 2.3 5 cylindrów bez żadnych wydechów tunigowych itp. i tak dzwięk wywoływał uśmiech na twarzy :) nieparzysta ilość cyl. = recepta na fajny dzwięk tylko nie 1.4 tdi na 3 garach i inne trzycylindorowce :P
    Audi tak wogóle to ma jeszcze w12 z dwóch vr6 jeśli się nie mylę coś blisko 450km jak nie więcej ale nie jestem pewnien i jeszcze jak na 4 buty pociągnie no to na pewno jest ciekawie i śmiem twierdzić że dzwiękiem skromnie powiedziawszy nie odstaje od czołowki :D
    Heh jeszcze chciałem przytoczyć taką S klasse v12 AMG. Pojemność 7 litrów, wydech AMG, nie wiem już jaka moc ale w seri v12 ma 400 ... ciekawe co za jęki to wydaje z siebie na odcince :D:D:D:D . Ale i tak BMW forever in my <3 i już ;)
    P.s. ktoś coś wspominał że audi nie stają się klasykami, nie wiem wtedy co to jest :P 2 miejsce na International Audi Treffen Kronach (Niemcy) 2008r za najładniejsze v8 :) i jeszcze from poland :D http://www.polskajazda.pl/Samochody/Audi/V8/19726

MOTORYZACJA JEST PIĘKNA !!!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    520iA
    Co tu duzo mowic jak ktos uwaza ze VW jest lepsze od BMW to moim zdaniem nie wymaga to zadnego komentarza juz. Niech sobie kupuja Volkswageny i gra muzyka.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    hehe ale trafiłeś :D ja też nigdy tego nie komentuje...

Bo mi ręce opadają i nie mam na to dosłownie sił ;D
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Uprawnienia umieszczania postów