Najpierw ogarnę temat tej maglownicy - później powiem, co to za warsztat, ponieważ nie chcę też żeby mój post zostawał odebrany jako festiwal narzekań wobec tych mechaników, bo tak naprawdę mogłem się przecież też nie zgodzić na naprawę skrzyni, lub mogłem też pojechać gdzie indziej - zaufałem bezgranicznie diagnozie i mogę mieć pretensje do siebie. Nie chciałbym też, żeby ktoś nabrał o nich negatywnej opinii - bo zdecydowanie nie jest to moim celem, uważam że dobrze wykonali swoją usługę, mam obiekcje co do samej diagnozy.

Jasne, skrzynia nie została zrobiona na darmo - wymagała interwencji, jednak mogła jeszcze pojeździć i mogłem to zrobić w późniejszym czasie, a najpierw rozwiązać najbardziej palący problem, który poważnie wpływa na odczucia z jazdy - co było celem wizyty w tym konkretnym warsztacie i celem naprawy, a co się nie udało. Mechanik jest też o tyle w porządku, że się nie wypina i szuka dalszych rozwiązań, oraz proponuje dalszą pomoc, zamiast olać mnie po zainkasowaniu pieniędzy - stąd jeśli się uda to z czystym sumieniem będę mógł pisać gdzie to robiłem.