e38 740i m62
Zauwazy³em ostatnio ¿e mój samochodzik co¶ gorzej przy¶piesza, dzieje sie to g³ównie przy wiêkszych prêdko¶ciach i przy wy¿szych obrotach. Mialem okazje wczoraj przejechac spory kawa³ek autostrad± i zauwa¿y³em ¿e samochód straci³ troche mocy. Z peda³em wci¶niêtym na maxa ciê¿ko by³o rozpêdziæ siê do 220km/h. Zauwazylem ze jak przyspieszalem od 200 km/h z peda³em wcisnietym na maxa to silnik robil to bardzo kiepsko. W momencie wcisniecia peda³u w 3/4 samochod zacz±³ przy¶pieszaæ i przechodzil bez problemu powyzej 220km/h. Wciskam spowrotem na maxa a on jakby sie dusi i czuc ze nie przyspiesza, popuszczam do 3/4 i silnik zaczyna pracowaæ normalnie i wkrecac sie, wciskam znowu na maxa i czuje ze silnik traci moc. Ogolnie czuje ze w calym zakresie samochod cos wolniej jedzie, ale szczegolnie jest to wyczuwalne powyzej 5 tys obrotow i 150 km/h.
Jakis czas temu jeszcze spokojnie na niemieckich autostradach samochod zatrzymwa³ sie na ograniczniku predkosci.
Komputer nie wyrzuci³ mi rzadnych b³êdów, jedynie od pocz±tku wyskakuj± mi jakies b³êdy LR, LR adapation.
Problem przytkanych katalizatorów zosta³ ju¿ wcze¶niej wyeliminowany, ale wtedy naprawde samochód sie muli³ i po ich wycieciu wszystko bylo ok

Odpowiedz z cytatem