Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 10

W±tek: Przep³ywka ?

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2010
    BMW
    e38 740i
    Sk±d
    WLKP
    Blog
    19

Przep³ywka ?

e38 740i m62

Zauwazy³em ostatnio ¿e mój samochodzik co¶ gorzej przy¶piesza, dzieje sie to g³ównie przy wiêkszych prêdko¶ciach i przy wy¿szych obrotach. Mialem okazje wczoraj przejechac spory kawa³ek autostrad± i zauwa¿y³em ¿e samochód straci³ troche mocy. Z peda³em wci¶niêtym na maxa ciê¿ko by³o rozpêdziæ siê do 220km/h. Zauwazylem ze jak przyspieszalem od 200 km/h z peda³em wcisnietym na maxa to silnik robil to bardzo kiepsko. W momencie wcisniecia peda³u w 3/4 samochod zacz±³ przy¶pieszaæ i przechodzil bez problemu powyzej 220km/h. Wciskam spowrotem na maxa a on jakby sie dusi i czuc ze nie przyspiesza, popuszczam do 3/4 i silnik zaczyna pracowaæ normalnie i wkrecac sie, wciskam znowu na maxa i czuje ze silnik traci moc. Ogolnie czuje ze w calym zakresie samochod cos wolniej jedzie, ale szczegolnie jest to wyczuwalne powyzej 5 tys obrotow i 150 km/h.
    Jakis czas temu jeszcze spokojnie na niemieckich autostradach samochod zatrzymwa³ sie na ograniczniku predkosci.
    Komputer nie wyrzuci³ mi rzadnych b³êdów, jedynie od pocz±tku wyskakuj± mi jakies b³êdy LR, LR adapation.
    Problem przytkanych katalizatorów zosta³ ju¿ wcze¶niej wyeliminowany, ale wtedy naprawde samochód sie muli³ i po ich wycieciu wszystko bylo ok
    e38 m62TUb44 740i

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E23/E38/E65
    Sk±d
    DZG
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez tomaszeklolek Zobacz posta
    Komputer nie wyrzuci³ mi rzadnych b³êdów, jedynie od pocz±tku wyskakuj± mi jakies b³êdy LR, LR adapation.
    Sa to dosyc istotne bledy bo dotycza problemow z przygotowaniem dawki wtrysku.

Problemem moga byc np. sondy lambda ....
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odno¶nie funkcjonowania forum, wspó³pracy ...
    Proszê o kontakt ze mn± .!

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2010
    BMW
    e38 740i
    Sk±d
    WLKP
    Blog
    19
    Posiedzialem troche przy kompie. Odczyty live bez jakis anormalii. Za to b³êdy standardowo z LR ktore caly czas s±, jak sie przejade kawalek to znowu wracaj±:

27 lr adaptation multipl. area 1 Bank2
    28 lr-adaptation additiv per time
    26 lr-adaptation multipl. Area 1
    29 LR Adaptation additiv per time bank 2
    9 not an asc2-message
    45 auxiliary water pump

Na dodatek grzeba³em cos w inpie i chyba cos pogrzeba³em. Motor not program i zero reakcji silnika na gaz ...
    Grrrrrr...
    Pogrzeba³em dalej i na szczê¶cie silnik przy ponownej kasacji b³êdów i odpaleniu wkoñcu zamrucza³ i not program znik³
    Ostatnio edytowane przez tomaszeklolek ; 09-05-2011 o 20:36
    e38 m62TUb44 740i

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Cytat Zamieszczone przez tomaszeklolek Zobacz posta
    27 lr adaptation multipl. area 1 Bank2
    28 lr-adaptation additiv per time
    26 lr-adaptation multipl. Area 1
    29 LR Adaptation additiv per time bank 2
    Wrzuca³em to ju¿ na forum:
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2010
    BMW
    e38 740i
    Sk±d
    WLKP
    Blog
    19
    @cursor, a tak na ch³pski rozum ?
    e38 m62TUb44 740i

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Oddaj auto do warsztatu ....
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2010
    BMW
    e38 740i
    Sk±d
    WLKP
    Blog
    19
    Co do mocy jednak przep³ywka. Co do tych b³êdów to przy najblizszej wizycie samochodu w warsztacie moze uda sie stwierdzic od czego s± i mam nadzieje ze pojdzie cos z tym zrobic
    e38 m62TUb44 740i

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2010
    BMW
    e38 740i
    Sk±d
    WLKP
    Blog
    19
    przepraszam za post pod postem. Czy po wymienie przeplywki dobrze byloby pokasowac adaptacje ? Na benzynce silnik smiga miodzio, gaz chyba t± swoj± autoadaptacj± przystosowal sie do uwalonej przeplywki i ciut muli na wyzszych obrotach
    e38 m62TUb44 740i

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2015
    BMW
    E38 740iL, M4 F82 Competition
    Sk±d
    Warszawa
    Wiem, ¿e minê³o 6 lat, ale wywala mi te same b³êdy, i postanowi³em zapytaæ. tomaszeklolek uda³o Ci siê ustaliæ w pe³ni co by³o przyczyn±?

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar chris01
    Do³±czy³
    Feb 2019
    BMW
    e38 740i
    Sk±d
    Gdañsk
    Witam od¶wiê¿ê temat. Pojawi³y mi siê te same b³êdy. Czy uda³o siê rozwi±zaæ lub zdiagnozowaæ problem?

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •