Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: INPA 3. lub 4.

  1. #11
    Vip Vip Awatar damned1
    Dołączył
    Apr 2014
    Posty
    3,567
    BMW
    F01 740i
    Skąd
    Wrocław
    Obsługuje, bo miałem takie wykresy dla swojej E65, ale niestety "przerobiłem" ją, żeby działała z F01 i też mam teraz "bida-edyszyn".

  2. #12
    Początkujący Użytkownik Awatar zjawax
    Dołączył
    Feb 2018
    Posty
    61
    BMW
    E65 745i
    Skąd
    Bydgoszcz-BHV

    Post

    Cytat Zamieszczone przez damned1 Zobacz posta
    Obsługuje, bo miałem takie wykresy dla swojej E65, ale niestety "przerobiłem" ją, żeby działała z F01 i też mam teraz "bida-edyszyn".
    ok, bynajmniej teraz wiem ze dla E65 sa takie wykresy. No moze ktos bedzie mial taka w 100% dzalajaca inpe dla E65 ...
    Pozdrawiam Chris

  3. #13
    Vip Vip
    Dołączył
    Dec 2009
    Posty
    3,494
    BMW
    Nie mam
    Skąd
    Racibórz(Śląsk)
    Jezeli wiem ze w inpie i w iscie mozna rejestrowac wymiane aku to mozna i niedam sobie wmowic ze nie mozna, wiec przestan marudzic.
    A gdzie ja napisałem że nie da się tymi programami tego zrobić?

    Skryptow mam 6 roznych wpisanych, na kazdym inaczej dziala, inne funkcje itd, ale w zadnej nie mozna uruchomic rejestracji akku, mimo ze istnieje taka funkcja.
    Powtórzę się. W E65 nie rejestrujesz aku w sterowniku silnika. Niezależnie czy używasz inpy, Ista, Launch, Guttman itd. Nie robi się tego w sterowniku silnika

    Ale ja moje inpy niemam z chomika, tylka ta jedna ktora wczoraj zassalem. SP-Daten mam 3 rozne, wszystkie sprawdzone/niemieckie od znajomych. Jezeli ma ktos w 100% dzialajaca inpe dla E65 to prosilbym o namiary. W inpie podobaja mi sie te wykresy/belki z parametrami, niewiem jak to sie okresla, kolorami pokazuje dany parametr jaki powinien byc i jaki jest aktualnie. W innych modelach funkcjonuje idealnie lecz w E65 tego niema, sa tylko parametry w cyfrach. Czy inpa w E65 tego nie obsluguje czy poprostu jest to wina SP-Daten czy skryptow ?
    To kwestia budowy skryptu. Wiele nowych skryptów nie ma już wspomnianych zielonych belek, a po prostu wartości.
    Dla sprawdzenia czy coś działa prawidłowo są odpowiednie funkcje w ISTA
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

    Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

  4. #14
    Początkujący Użytkownik Awatar zjawax
    Dołączył
    Feb 2018
    Posty
    61
    BMW
    E65 745i
    Skąd
    Bydgoszcz-BHV
    W inpie w sterowniku silnika, w PM-IBS przycisk F5 jest funkcja rejestracji wymiany aku. Niewiem dlaczego ale nie moge wstawic zdjec. Cursor juz kilka razy napisales ze w E65 nie rejestruje sie wymiany aku w sterowniku silnika, to moze napiszesz w ktorym sterowniku sie to robi wedlug ciebie ? Powtorze sie ze w ista dla E65 mozesz zarejestrowac wymiane aku tylko na AGM, nie na zwykly aku olowiowo-kwasowy.

    Znajduje sie to w inpie, w sterowniku silnika w podfunkcji PowerModul, Intelligenter Batteriesensor PM-IBS, przycisk F5.


    Edytuj posty!
    Ostatnio edytowane przez Anatol ; 13-03-2019 o 19:03
    Pozdrawiam Chris

  5. #15
    Zaawansowany Użytkownik
    Dołączył
    May 2016
    Posty
    633
    BMW
    E39 540i, E65 730D, E66 750Li
    Skąd
    Poznań
    W E65 rejestrujesz wymiane aku w PM POWER MODULE.
    W nim tez kodujesz typ AKUMULATORA.

  6. #16
    Początkujący Użytkownik Awatar zjawax
    Dołączył
    Feb 2018
    Posty
    61
    BMW
    E65 745i
    Skąd
    Bydgoszcz-BHV
    Cytat Zamieszczone przez zjawax Zobacz posta
    W inpie w sterowniku silnika, w PM-IBS przycisk F5 jest funkcja rejestracji wymiany aku. Niewiem dlaczego ale nie moge wstawic zdjec. Cursor juz kilka razy napisales ze w E65 nie rejestruje sie wymiany aku w sterowniku silnika, to moze napiszesz w ktorym sterowniku sie to robi wedlug ciebie ? Powtorze sie ze w ista dla E65 mozesz zarejestrowac wymiane aku tylko na AGM, nie na zwykly aku olowiowo-kwasowy.

    Znajduje sie to w inpie, w sterowniku silnika w podfunkcji PowerModul, Intelligenter Batteriesensor PM-IBS, przycisk F5.


    Edytuj posty!
    Ten post powstal dlatego ze nie mozna wstawic zdjecia. Zdjecie ma 85KB oraz jest w formacie jpg.

    LogiHus w inpie niema takiego sterownika, natomiast w iscie w sterowniku PM niema mozliwosci rejestrowania aku.

    Dobra powiem wam jak to zrobilem zanim zalozylem temat w E65 bo kazdy pisze cos innego.

    1. Kodowanie akumulatora wykonalem w NCS Dummy.
    2. Rejestracje aku wykonalem w ISTA-D.

    Zarejestrowalem wymiane zwyklego aku w ISTA-D jako aku AGM, poniewaz niema innej mozliwosci. Mimo tego faktu wszystko jest w porzadku.



    Edytuj posty!!!
    Ostatnio edytowane przez Anatol ; 14-03-2019 o 20:57
    Pozdrawiam Chris

  7. #17
    Vip Vip
    Dołączył
    Dec 2009
    Posty
    3,494
    BMW
    Nie mam
    Skąd
    Racibórz(Śląsk)
    A jakie informacje podaje ista podczas rejestracji? Bo jestem pewny, że nie przekodowuje samochodu na AGM ;)


    W najnowszej inpie jak najbardziej jest Power Module dla modelu E65 ;)

    Informacja jak zarejestrować akumulator w E65 jest na forum, bodaj w dziale E65 -> instrukcje/schematy ;)


    W inpie w sterowniku silnika, w PM-IBS przycisk F5 jest funkcja rejestracji wymiany aku.
    To, że taką opcję widzisz, nie oznacza, że wybrałeś właściwy skrypt dla swojego silnika i ta funkcja zadziała ;)
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

    Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

  8. #18
    Zaawansowany Użytkownik Awatar matsember
    Dołączył
    Jun 2009
    Posty
    189
    BMW
    E65 745i
    Skąd
    Wrocław
    Cytat Zamieszczone przez zjawax Zobacz posta
    Ten post powstal dlatego ze nie mozna wstawic zdjecia. Zdjecie ma 85KB oraz jest w formacie jpg.
    Zdjęcia na forum wstawia się poprzez osadzenie linku do zdjęcia umieszczonego na hostingu, np. fotosik.
    Instrukcja umieszczona jest tutaj https://7er.pl/showthread.php/20156-...-krok-po-kroku

  9. #19
    Początkujący Użytkownik Awatar zjawax
    Dołączył
    Feb 2018
    Posty
    61
    BMW
    E65 745i
    Skąd
    Bydgoszcz-BHV

    Post

    Cytat Zamieszczone przez cursor Zobacz posta
    A jakie informacje podaje ista podczas rejestracji? Bo jestem pewny, że nie przekodowuje samochodu na AGM ;)


    W najnowszej inpie jak najbardziej jest Power Module dla modelu E65 ;)

    Informacja jak zarejestrować akumulator w E65 jest na forum, bodaj w dziale E65 -> instrukcje/schematy ;)



    To, że taką opcję widzisz, nie oznacza, że wybrałeś właściwy skrypt dla swojego silnika i ta funkcja zadziała ;)
    ISTA-D pyta czy aku wymieniony zostal na 90AH AGM, jezeli tak to mozna rejestrowac, jezeli nie to trzeba przekodowac w ISTA-P, mozna tez sklamac :)

    A jaka jest najnowsza INPA ? Poniewaz w INPA 5 niema PM dla E65.
    Pozdrawiam Chris

  10. #20
    Vip Vip
    Dołączył
    Dec 2009
    Posty
    3,494
    BMW
    Nie mam
    Skąd
    Racibórz(Śląsk)

    Post

    Poniewaz w INPA 5 niema PM dla E65.
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

    Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Podobne wątki

  1. INPA po polsku - Projekt przetłumaczenia INPA
    Przez seban123 w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 50
    Ostatni post / autor: 31-08-2016, 18:10
  2. INPA 3.x czy INPA 5.x - która do BMW e38 , 750 il 2001r
    Przez Chromik1 w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 23-02-2014, 15:32
  3. [diagnoza] Różnice między INPA 3.01 a INPA 5.0.2
    Przez ratovnik w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 26-08-2013, 20:15
  4. Inpa pl
    Przez olejus w dziale NA KAŻDY TEMAT / Humor / Off Topic
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 14-01-2013, 09:13
  5. INPA
    Przez miglanc153 w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 98
    Ostatni post / autor: 06-07-2012, 20:24

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •