Napiszę jeszcze raz. Przy tak dużej różnicy w wysokości profila opony, koła stają w negatyw. Potem po założeniu prawidłowych kół, nawet jeśli zbieżność była zrobiona na tych za małych, zbieżność nie będzie prawidłowa. Będzie pozytyw lub normalnie.
Napiszę jeszcze raz. Przy tak dużej różnicy w wysokości profila opony, koła stają w negatyw. Potem po założeniu prawidłowych kół, nawet jeśli zbieżność była zrobiona na tych za małych, zbieżność nie będzie prawidłowa. Będzie pozytyw lub normalnie.
Co ci w zawieszeniu niżej siada nie pisz głupot
jeśli średnica koła się zmniejsza o kilka cm, przez za niską oponę, to się negatyw robi automatycznie. Tak jakbyś zaczął obniżać na sprężynach.
coś mi się wydaje bombel89, że szkoda Twojej energii :) Zostaw tą wiedzę dla siebie, nie ma co na siłę uszczęśliwiać :)
pozdrawiam Bartek
ttrol, no ale może się mylę? Powiedź swoją opinię i uargumentuj. Bo do dyskusji są potrzebne argumenty, no i jeśli nie mam racji, to przy zasadnych argumentach zmienię zdanie. Ale jeśli nie bo nie, tak jak niektórzy piszą, to mnie nie przekonuje.
naturalnie, że się nie mylisz
Ostatnio edytowane przez ttrol ; 12-03-2019 o 08:57
pozdrawiam Bartek
Jaki negatyw na niższej oponie😱 fachowcy
bombel ale pierdzielisz.Dałeś przykład sprężyn i opon,pisząc że bedzie tak samo.Czy ty wiesz o czym piszesz ?Opony czy to niższe czy wyższe nie mają nic do geometrii.
było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si
Jesteście pewni? Geometria zawieszenia się nie zmienia. Wszystkie elementy trzymają taki sam wymiar. Zakładanie koła o wyraźnie mniejszej średnicy nie jest tożsame z obniżaniem na sprężynach. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to po założeniu np. kół o mniejszej średnicy inaczej rozkładają się siły (głównie dźwignia jaką wywiera koło na piastę) i to może powodować inne odkształcanie się zawieszenia na elementach gumowych, ale czy to są aż tak zauważalne wartości? No i oczywiście takie odkształcenia są zależne od tego jak zbudowane jest dane zawieszenie.