Oki więcej straszenia nerwów itd.
Padł oczywiście ZAWÓR REGULUJĄCY CIŚNIENIEM
potocznie regulator ciśnienia na pompie paliwa

I tu ciekawostka dla wszystkich co będą mieli ten problem :)

Numer oryginalnej części BOSCH to 0 281 002 480

Większość nie wie o tym, że identyczne czujniki BOSCH produkuje do innych aut i są pod każdym względem a przede wszystkim technicznym IDENTYCZNE

Tak więc pozostałe numery:
0 281 002 483 - bodajże Renault Safrane
0 281 002 500 - Fiat, Iveco
0 281 002 480 - oczywiście BMW

Ja dostałem 0 281 002 500 z zapewnieniem od importera BOSCH że te 3 sztuki są całkowicie ze sobą zamienne. A ceny?? :) Sami musicie sprawdzić jak jest bo może się okazać jak to w życiu bywa, że skoro coś jest do BMW to jest sporo droższe niż do Fiata :D mimo że są to identyczne części :)

-------------------

Mam nadal problem wydawało się, że jest już spokój i zostaje mi tylko przepływka do wymiany ale dzisiaj znów coś zaczyna się dziać :/ chciałem go przeciągnąć na biegu ruszając z pod krzyżówki i zonk :/ auto w wysokich partiach obrotów jak by zaczęło się dławić a może nie do końca dławić ale jakoś dziwnie tracił moc :/

sylwek1 jeżeli wiesz co może być to powiedz...

Nie chcę rozwalić znowu regulatora. Chociaż w sumie to nie jest to samo bo w tedy normalnie przyspieszał a gasł jak puściłem pedał gazu. Reakcja zupełnie inna. może mieć to związek z przepływką? W sumie była zepsuta od zawsze :D dawała tam jakąś podstawową dawkę powietrza nie ważne ile się wciskało gazu, przepływomierz zawsze dawał minimalną wartość